Archaia


Archaia (del grec “ta archaia” = antic) explora el fenòmen de la desaparició, així com el paper de la fotografia com a evidència històrica i com a testimoni del passat.
La història d’un poble inundat per la creació d’un embassament al nord d’Espanya durant els anys seixanta i la seva reubicació a un nou lloc (actualment també en procés de desaparició degut a la despoblació rural), serveix com a punt de partida per a aquest assaig fotogràfic que indaga sobre el vincle entre la fotografia i l’arqueologia, i entre la memòria i el procés fotogràfic.

Veronica Losantos

Logroño

 

Verónica Losantos, nascuda el 1984 a Logroño (La Rioja) ha viscut desde 2007 a Alemania on ha acabat un Máster en Fotografía a la FH Bielefeld al gener de 2020.
El seu treball tracta temes relacionats amb la memòria, el pas del temps i sobre la relació entre els processos fotogràfics i psicològics. Utilitza la fotografia com un procés exploratori, sovint examinant experièncis personals, treballant principalment amb pel·lícules analògiques en diferents formats.

Ha rebut diferents premis i concursos com el Talents 36 de C/O Berlin; el Premi Arte Joven La Rioja 2020, el Kunstpreis Fotografie Berlin Brandenburg Lotto 2016 i el Foro PHOTOESPAÑA – Comunidad de Madrid. També ha sigut finalista del Kassel Photobook Dummy Award, el European Photography Award i el Meitar Award for Excellence in Photography entre d’altres. Els seus projectes han estat exposats a nivell internacional a C/O Berlin i Deutsche Börse Photography Foundation a Alemanya, PHOTOESPAÑA Festival en Madrid, Fondazione Fotografia Modena a Italia, Encontros da Imagem Festival a Portugal i PhotoIsrael Festival a Tel Aviv.
Actualment està treballant com a assistent del comissari d’art Moritz Neumüller a Barcelona.