África


Des de l’inici de la seva carrera artística va desenvolupar interès en fusionar la pintura i la fotografia, utilitzant el clarobscur i jugant amb les llums, ombres, imatges borroses i errors, convençut que allò que aparentment és un error pot convertir-se en una peça final que transmet emocions fortes, ensenyant així a acceptar les imperfeccions i aprendre d’elles. Tot i estar influenciat per l’art abstracte i les primeres obres de Goya, durant les últimes dues dècades s’ha inclinat cap a un enfocament més intimista i poètic, sense deixar de banda la ironia i la crítica social.

El seu projecte actual, Àfrica, que encara està en marxa, és el reconeixement de la terra on viu, des d’un punt de vista simbòlic i poètic. És l’acceptació d’aquest continent com a espai vital, de les seves llums i sombres, de la seva cultura i dels seus senyals d’identitat. Però també és una crítica social i política encaminada a defensar un territori sempre deixat de banda, en un jove poeta sudanès Abdel Wahab Yousif, també conegut com a llatí, famós dins de la seva generació, i que va parèixer l’agost de 2020 quan l’embarcació de goma en la qual viatjava amb l’esperança d’arribar a les costes europees, es va enfonsar.

Ricardo Montesdeoca

Canàries

 

Ricardo Montesdeoca és un artista multidisciplinar nascut el 1962 a Canàries (Espanya). Va estudiar a l’Escola d’Arta Aplicades i Professions Artístiques.
També va rebre formació en gravat calcogràfic en tallers donats pel Cabildo Insular de Gran Canària (l’administració governamental de l’illa). Actualment és professos de fotografia analògica en el seu estudi Espacio Creativo Tres Palmas a l’illa de Gran Canària. Els seus 40 anys de treball artístic han involucrat la pintura, el gravat i la fotografia analògica, en particular l’habitació fosca i els processos alternatius.