Melothesia


La meva fascinació per la fotografia científica, i la seva capacitat per transcendir el que és visible, m’ha portat a treballar amb descàrregues elèctriques durant els últims 16 anys, buscant la manera de plasmar la intangible energia que cohesiona l’existent en les seves diferents escales amb el procés creatiu que explora el potencial de la fotografia sense càmera, per generar metàfores visuals sobre l’harmonia i la complexitat de la realitat.

El terme Melothesia que dona títol a la sèrie és una expressió associada a l’alquímia que defineix la relació afectiva per afinitat de totes les coses, terrestres i celestes, que poblen l’univers.

Ricardo Guixà Frutos

Sabadell

Fotògraf, docent i investigador d’allò fotogràfic des d’un punt de vista epistemològic, aborda el seu treball creatiu explorant les fronteres de la fotografia en el camp expandit de les arts plàstiques. Des d’una perspectiva existencialista i metafísica, busca superar els límits del que és visible per mostrar la realitat més enllà del que podem conèixer a través de la simple vista, fent confluir art i ciència, fotografia, escultura i pintura.

Les seves obres han estat exhibides a diverses institucions i galeries des de 1987, essent mereixedores de diferents premis i beques, entre les quals es troben les ajudes VEGAP, que han permès realitzar l’obra presentada.