DESDE EL SILENCIO


El Raúl no va néixer sord, però la pèrdua imparable de la seva capacitat auditiva l’està conduint dia a dia cap al silenci.

Aquest projecte és un viatge poètic de l’autor on s’autoretrata a través de persones i d’espais de manera simbòlica per compartir amb l’espectador aquest silenci. El tenebrisme de les imatges vol transmetre l’aïllament social que poden arribar a patir les persones amb alguna mena de discapacitat. La falta de llum de les imatges podria equipar-se a l’absència de sorolls que en Raúl viu quotidianament.

“Desde el silencio” és un retrat de la soledat i fragilitat de l’ésser humà. Un projecte que s’inserta de forma directa en la temàtica que planteja el festival, “Universos propis”. La mirada íntima i personal de Raúl Hidalgo ens deixa entreveure un món interior, un univers de petits detalls i expressions, una poètica de la llum i el retrat.

Raúl Hidalgo Plasencia

Barcelona

 

Raúl Hidalgo (1979) és un fotògraf barcelonès. Treballa sempre en analògic, i li agrada tot el procés de la fotografia química. Està especialitzat en retrats.
El seu treball és intimista i amb un transfons poètic. S’inspira sobretot en el cine, en autors com Passolini, Bergman, Yasujiro Ozu, entre altres.
Sol fotografiar a les seves amistats i persones properes, encara que també té tota una línia de retrats de coneguts fotògrafs i directors de cine com Greg Gorman, Bob Gruen, Sakiko Nomura, Jonas Mekas, Isabel Coixet…

Ha publicat en revistes de moda i en diferents magazines d’art. Ha fet vàries exposicions i té obra en la col·lecció permanent del XCENTRIC (CCCB).

Organitzat per Espai de fotografia Francesc CatalàRoca

Centre Cívic Casa Golferichs

Gran Via de les Corts Catalanes, 491

08015 Barcelona

Tel. 93 325 72 91 / 93 325 7787

info.catalaroca@golferichs.org

Inauguració 1 octubre 19:30h

1 octubre – 31 desembre

Dilluns a divendres de 17 a 21 h