WATTEBLED O EL RASTRO DE LAS COSAS


A partir d’unes caixes amb plaques de vidre de principis del segle XX comprades al Rastro de Madrid, Paco Gómez investiga la seva procedència i, sense a penes dades, descobreix que el seu autor és un mestre d’escola francès. Obsessionat amb aquestes imatges, s’embarca en un viatge per França per fotografiar els mateixos llocs on es van prendre aquelles plaques oblidades. Les aventures de les seves investigacions es condensen en un llibre on indaga en els misteris insondables de la fotografia i ret homenatge al treball anònim dels fotògrafs amateurs.

Paco Gómez

Madrid

Paco Gómez és Enginyer de Camins, però mai va exercir la seva professió. Des de 1996 es dedica al món de la imatge i actualment compagina la tasca de fotògraf amb la d’escriptor, comissari, dissenyador d’exposicions i coordinador de campanyes de crowdfunding i projectes editorials.

Creador de l’editorial Fracaso Books amb la qual ha publicat cinc llibres que exploren la relació entre fotografia i literatura: Els Modlin (2012), Proyecto K. (2015), Volverás a la Antártida (2017), Wattebled o el rastro de las cosas (2020) i Carta al hermano (2021).