Mata Hari


Mata-Hari va entrar a la seva vida a poc a poc. En un viatge a París va comprar un seductor retrat seu vestida per a ballar, fet per Reutlinger a principis del segle XX. Anys després va comprar una foto on es veia l’afusellament d’una dona vestida elegantment.

Mata-Hari?. Això ho va pensar i va començar a informar-se llegint biografies que narressin la seva vida.

Va decidir fer una petita sèrie sobre els seus últims moments, barrejant les fotografies comprades amb imatges seves. Aparentment era senzill, però li va portar diversos mesos aconseguir que el treball acabat fos respectuós amb ella i tingués una lectura fluida i equilibrada.

Si les fotografies emmarcades representen aquest objectiu, els llibres tenen un altre mètode de treball: barrejant allò rebutjat amb imatges de premsa i amb retrats dels que la van jutjar i interrogar. La seva lectura és més tràgica. Mata-Hari en les proves desfetes mira la nostra actualitat que presenta quasi els mateixos problemes que la seva època i ella van conèixer.

Santos Montes

Spain

Santos Montes (Santander 1949)

Des de l’any 1993 ha viscut a Barcelona i l’any 2021 es va traslladar a Vilassar de Dalt, on viu actualment.

Exposa el seu treball per sèries: Dípticos, Alcorisa, Buscando el Norte, Las Olas no preguntan y Mata-Hari.

Sempre li han interessat els negatius de fotògrafs anònims i des de fa uns quatre anys va alternant les seves sèries amb altres, en les que es barregen imatges amb altres procedents de negatius anònims.

Ha exposat individualment a Metronom, Museo Universitario de Alicante, Fundación Miró de Palma de Mallorca, fundación Caja Cantábria, Galeria Raina Lupa, Galeria Visor, Galeria Forum, Sala América, Galeria Forum, Galeria Zoom, Canal de Isabel II etc.

Segueix treballant analògicament.