Emersión


Emersió neix d’una confrontació entre Medusas i Mar de Fondo; de l’equilibri incert que uneix una proliferació infinita d’éssers gelatinosos amb una humanitat que es va difuminant entre el vaivé de les onades de la mar.

Medusas és un projecte que permet veure i sentir el procés de destrucció dels ecosistemes marins que està passant des de fa anys a conseqüència de les activitats humanes.
Inspirada per les nombroses investigacions científiques que auguren la desaparició de la gran majoria d’espècies marines busco expressar, a través d’un procés poètic, la violència de les conseqüències dels nostres modes de vida i a donar visibilitat a la metamorfosi brutal del nostre ecosistema on, segons diversos estudis científics, només ens quedarà un desert oceànic ple de meduses.

Mar de Fondo: Records, memòries. Cicles devastats pels corrents marins, per les tempestes, pel poc control que tenim de tot allò que es desfà; desapareix; i tot allò que es queda.

Mercedes Cosano

Còrdova 

Després d’una llicenciatura en Comunicació Audiovisual i un Cicle Superior de Creació de Cinema i Televisió, Mercedes es consagra com a fotògrafa; pràctica i passió a la qual s’inicia als 16 anys de manera autodidàctica.

Integra el Màster de Fotografia de Concepte i Creació a l’escola de fotografia EFTI on és triada 1a de Promoció.
Després de 2010 els seus projectes s’orienten cap a la fotografia analògica i la barreja de tècniques fotogràfiques amb temàtiques marines.

El seu treball ha estat exposat en galeries com Projekteria (Barcelona 2020); L’Orfevrerie, Paris Face Cachée (París 2020); Galeria Gemma Pichot (Cadaqués 2019) i en galeries i festivals d’altres ciutats com Bordeaux, Madrid o Mallorca.

Des de gener de 2019 treballa amb el Museu D’Orsay a París on crea i participa en projectes pedagògics per a tota mena de públic utilitzant tècniques fotogràfiques analògiques a més de comissariar les exposicions que es realitzen amb el museu dels treballs dels seus alumnes.