Mar Negra


Aquesta sèrie fotogràfica, que vaig començar fa set anys, mostra a homes i dones de la ciutat de Valparaíso, que troben el seu lloc fora del sistema establert. Sobreviuen amb treballs esporàdics, amenaçats constantment per la fam i la indiferència, éssers anònims i delicats, que constitueixen un relat sobre el dolor i la bellesa.

Enfront de l’exclusió armen un univers propi on construeixen la seva dignitat.

Max Donoso

Chile

Max Donoso va néixer a Santiago de Xile fa 61 anys. Des de molt jove va aprendre a revelar i ampliar imatges en un laboratori familiar. La fotografia la va aprendre fent, no estudiant.

Té dues línies de treball: la realització de llibres relacionats amb temes del patrimoni històric del seu país, que realitza en format digital i en color, i la seva passió analògica en blanc i negre, amb una mirada documental i d’autor.

Actualment està realitzant una recerca personal sobre Valparaíso, el mític port que va captivar a Sergio Larraín. Aquest treball, titulat Mar Negra, es construeix des de la vivència i empatia amb els mons singulars que flueixen pels laberints del port.