TRILOGIA EN CIANOTIPÍA


És una sèrie de tres instal·lacions realitzades amb la tècnica de la cianotípia. Les tres obres emfatitzen la importància del paper de la fotografia en l’Art i el vincle amb altres disciplines artístiques com l’escultura i la instal·lació.

El procés alternatiu fotogràfic com la cianotípia evidencia el benefici i el mètode de treball dinàmic i molt complet que permet un projecte com aquest dins del taller de Fotografia, sortint de la rutina del digital,  que comporta cada vegada més un aïllament tecnològic lluny de la matèria, sobretot dins de presó.

L’analògic, el tacte i el procés alternatiu són eines de treball i possibilitats d’aprenentatge molt enriquidores que ajuden a comprendre millor l’origen i l’evolució de la fotografia. I permeten als interns sortir d’una rutina metodològica, sensorial i espacial molt marcada i sovint limitada dins d’un Centre Penitenciari.

Maria Vernet Punyet

Sant Joan de Vilatorrada

 

Maria Vernet és artista multidisciplinar, dedicada a la fotografia en blanc i negre  i a la pintura des de fa més de 20 anys. Destaquem l’exposició “Voluntat i mirada” al Konvent i “I l’esquerda i  la llum” exposició monogràfica a la Sala del Trinitaria a Vilafranca del Penedès, entre d’altres. L’artista dirigeix el Taller de Fotografia del Centre Penitenciari Lledoners des dels seus inicis, el 2008. El que aquí us presentem és una selecció de les tres instal·lacions que formen part de la trilogia dins de la sèrie Veure o Mirar; retrats a presó.

El Taller de Fotografia de Lledoners és una de les activitats artístiques opcionals que ofereixen tots els Centres Penitenciaris de Catalunya als seus interns. Acompanyats pels professionals de les Arts els participants del taller aprenen diferents tècniques artístiques. En aquest cas concret, la proposta del retrat i la idea de la trilogia ha estat el projecte que ha proposat l’artista Maria Vernet al C.P. Lledoners.

Centre Cívic Pati Llimona

C/ Regomir 3, 08002 Barcelona

932 566 100

ccpatillimona@patillimona.net

13 setembre – 9 octubre

De dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 22 h

Dissabtes de 10 a 14 i de 16 a 20 h