Homo et Natura


La llum solar penetra en les últimes partícules volatilitzades de mercuri.

El residu és una taca que s’estén i corroeix indòmit el terreny.

Dins les imatges sobreviu un individu anònim que prova d’orientar-se davant d’un escenari industrialment deshumanitzat. Un paisatge que revela una escissió entre ésser humà i naturalesa.

Una confrontació que interroga la noció de progrés inscrita a les societats industrialment avançades.

La matèria concentrada en les fotografies és el mateix residu generat en el laboratori per a la seva obtenció. La presència del residu fa que el mitjà fotogràfic es torni inestable, per un constant procés de contaminació; vaticinant així, la desaparició total de paisatge i individu.

Marc Ávila Català

Barcelona

Marc Ávila Català (Barcelona, 1992) graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2019) explora i investiga la relació ètica-estètica que es teixeix entre paisatge contemporani i individu, entrellaçant tècniques artístiques com la fotografia, el videoart i la pintura, utilitzant el medi visual com un vehicle d’escriptura on poder conjugar vivència, emoció i reflexió.

El seu treball ha sigut exposat a la Fundació Muxart, Espai d’art i creació contemporanis (2017), a la mostra Sense Títol a la Universitat de Barcelona (2019), a la Galeria Valid Photo Bcn (2021) i premiat a mostres i certàmens internacionals com el Revela’t 20 – Festival Internacional de Fotografia Analògica contemporània (2020), Les Boutographies – Recontres photographiques de Montpellier-(2021) i al Tokyo Internacional Foto Award (2021).