JARDÍ D’HUMUS


L’obra fotogràfica de Manel Esclusa es podrà veure durant aquesta tardor repartida en quatre espais emblemàtics de la ciutat de Vic, que ret d’aquesta manera homenatge a un dels seus artistes contemporanis més importants.

Quatre exposicions que mostren l’evolució del seu treball, des dels inicis als anys setanta fins a les últimes sèries encara inèdites. Llum, aigua, nit i natura són els elements que fa servir Esclusa per indagar el misteri de la vida. Una col·lecció d’imatges separades per dècades, però connectades en la fidelitat pel dispositiu fotogràfic i la sorpresa davant la bellesa del món.

Exposició en el marc del 10è aniversari d’ACVIC Centre d’Arts Contemporànies. A cura de Laura Terré.

Manel Esclusa

Vic

Manel Esclusa, Vic (Barcelona), 1952.
S’inicia en fotografia a l’edat de vuit anys a l’estudi fotogràfic del seu pare.
L’any 1974 li concedeixen una Beca de Fotografia de la Dotació d’Art Castellbach i assisteix als Stages Internationaux de la Photographie de Arles.

Realitza la seva primera exposició el 1973 a la Sala Aixelà de Barcelona i des de 1975 exerceix la docència en fotografia.

Actualment compagina el desenvolupament de la seva obra personal amb l’activitat docent en l’́ambit de creació visual a l’Escola Universitària EINA.

L’any 2013 és nomenat Membre de Mèrit del Patronat d ́Estudis Osonencs.

El Gremi de Galeries d ́Art de Catalunya li otorga el Premi GAG – 2016 a l ́artista consolidat per la millor exposició “Sel·lecció de fotografies 1977-2014”. Galeria Eude.BCN

La seva obra fotogràfica forma part de col·leccions internacionals publiques i privades.

EASD

Escola d’Art de Vic

Campus Vic de l’ESDAP Catalunya

Rambla de Sant Domènec, 24 , 08500 Vic

8 octubre – 26 novembre

De dilluns a divendres de 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20.00 h.

T. 93 885 48 51

eartvic@xtec.cat

www.eartvic.net