Une tentative d’équilibre


En observar les imatges científiques del cos humà descobrim un univers desconegut, que ens costa identificar com a propi. Immediatament no ens reconeixem: hi ha una distància.
Aquest és un projecte sobre la meva sang i la meva pell. Tots dos teixits es renoven constantment. Les cèl·lules es divideixen creant-ne de noves, d’altres moren o són expulsades. Àtoms aliens passen a ser propis en tocar-los. Encara que ens quedem quiets, res és estàtic. Som éssers fora d’equilibri, perseguint sempre un intent d’harmonia. Aquí, cos físic entra en diàleg amb cos fotogràfic, apropant-se a aquest territori intern a través d’una investigació sobre l’evolució de la fotografia i el seu ús a la representació científica.

Lucia Peluffo

Argentina

 

Buenos Aires, 1989. Va estudiar disseny industrial a la Universitat de Buenos Aires, i es va formar als tallers de diferents artistes. Treballa cada mitjà qüestionant la seva materialitat, la seva naturalesa i els seus processos de producció i reproducció, creant en cada projecte un diàleg entre forma i contingut.
Ha publicat els llibres Som un. Som dos. (autopublicació, 2016), Isabel (co-publicació al costat de Gonzalo Golpe i Underbau, 2019), No sé si és una tempesta (La Bassa Editora, 2019), i Uneix tentative d’équilibre (Artefacts, Éditions Filigranes, 2020). Va exposar el seu treball a alguns festivals com Tbilissi Photo Festival, Itinéraires donis photographes voyageurs, San José Foto i Els Boutographies, i enguany participarà a la Science de l’Art, exposant al Musée Français de la Photographie.
Viu i treballa entre l’Argentina i França.