Instants Viscuts


L’exposició del fotògraf Lluís Ripoll amb el nom Instants Viscuts es compon de tres blocs d’un total de 38 còpies fetes per l’autor en Gelatina de Plata sobre paper baritat i bany de Seleni, representant tres etapes de la vida, Infància, Joventut i Maduresa, amb instants captats de cadascuna d’elles i amb la intencionalitat de reflectir tres conceptes que es consideren essencials en la fotografia: el fet de saber observar, el fet de donar un contingut a la imatge relatant una petita història, i el de capturar l’instant, allò que coneixem com el moment decisiu.

Cap altre art té aquesta facultat de congelar en una imatge viva tot un moment, uns sentiments i una petita història. Això és el que més interessa a l’autor a través d’una fotografia, transmetre emocions.

Lluís Ripoll

Barcelona

Reus, 1943, viu a Barcelona. Comença a fotografiar a tretze anys, als 15 fa cinema amateur. Autodidacte seguidor de l’estil dels grans mestres humanistes i documentalistes.

Interessat per la vida, l’instant, la història i la comunicació en una fotografia. Treballa bàsicament en Blanc i Negre processat per ell mateix.

Seguidor del pensament de Proust “El veritable viatge del descobriment no consisteix a buscar nous paisatges sinó a tenir nous ulls”.

Integrat en la Web Fotografia de Catalunya. Ha exposat a Reus, Barcelona, Vilassar de Dalt, Chicago i Nova York. Ha publicat 8 llibres a Blurb.com.

Galeria Il Mondo 

Carrer de Calàbria, 178

08015 Barcelona

ilmondogaleria@gmail.com

www.ilmondogaleria.com