Regnum Naturæ


Fa trenta-sis mil anys, els homes de les cavernes pintaven bisons, lleons i cavalls salvatges a les parets de les seves coves, els tenien por i la Natura dominava.

Avui, la lògica s’inverteix i el món indòmit està en mans dels homes. La Naturalesa ha retrocedit i només es tolera la seva existència.

Considerant la Natura com un ésser que viu i lluita, em desvinculo del nostre temps per crear un univers alternatiu en el qual es replanteja la noció de poder.

La meva obra tendeix a escapar de la realitat i s’inspira profundament en diferents mites de les Metamorfosis d’Ovidi, com el mite de l’allau de Deucalió i Pirra, en què la Humanitat és castigada per la seva maldat. Regnum Naturae ressona llavors com el resultat d’una retribució divina pels actes nocius que la humanitat està infligint a la Terra.

A través de la tècnica del col·lodió humit, miro el que és durador i l’efímer, la llum i la foscor, el real i l’irreal. La dualitat de la fotografia és el nucli de l’obra: un univers surrealista dins d’un objecte real.

Laura Aubrée

França

La Laura defineix la seva pràctica com una exploració. Viatjant a través de la seva imaginació, convida a la serendipitat i es nega a registrar les coses sinó que les crea.

Centrant-se en la materialitat de la fotografia, la Laura estudia com la fotografia segueix existint com a objecte tridimensional en el temps i l’espai.

A través de l’experimentació contínua, crea el que ella anomena objectes fotogràfics.