Lunaris


Per la realització d’aquesta sèrie es va utilitzar l’emblemàtic Telescopi Gautier de 1882, importat a l’Argentina especialment per mesurar i fotografiar el Trànsit de Venus pel Sol al desembre d’aquest any.

Segons les cròniques de l’època, va estar ennuvolat, i la missió científica no va poder fer fotografies de l’esdeveniment. Prenent aquesta història, la fotògrafa decideix emprendre el projecte de realitzar una sèrie de fotografies de la Lluna preses a través del telescopi, amb la tècnica del col·lodió humit, que és completament artesanal; donant com a resultat una imatge única, que per mitjà d’un procés químic, on la llum de la lluna es transforma en plata pura, es materialitza sobre un suport de vidre, donant com a resultat una fotografia amb característiques físiques úniques.

Per això va ser necessària la construcció d’una càmera de plaques de fusta dissenyada especialment per poder registrar la Lluna en diferents fases del seu cicle, on dia rere dia els efectes clarobscur, revelen i amaguen diferents aspectes de la seva personalitat, mars, cràters, i formes que van fascinar a la humanitat durant milers d’anys.

Giovana Zuccarino (La GaYa ReTa)

Argentina

 

La fotògrafa Giovana Zuccarino va estudiar geologia a la Universitat de Buenos Aires. Explora les característiques de la llum i la seva materialitat, utilitzant tècniques fotogràfiques del segle XIX. Construeix els seus propis instruments òptics, com telescopis, celòstats, heliofanògrafs, càmeres fotogràfiques, i microscopis.

El seu treball el desenvolupa a l’observatori astronòmic de l’Associació Argentina d’Amics de l’Astronomia, a Buenos Aires.