Fotografies de Paulo Cacais.

Casi todo es azul


Uns versos prestats del poeta xilè Simón Villalobos Parda esdevenen punt de partida per a la construcció d’un univers intimista de construcció orfebrística. 

Sota l’aparent fragilitat i lividesa etèria de les bossetes de te, emergeix la poètica de cru anyil en forma de retrats d’infàncies vulnerables / inermes. 

Sobre el paper porós, s’amplifiquen fragments de memòries que ens obliguen a aguditzar la sensibilitat, a apuntar-nos al que és imperceptible i a emprendre un viatge marcat per la reminiscència. 

D’aquesta manera, l’intangible es magnifica fins al punt de superar qualsevol barrera espacial.

 

Casi todo es azul

menos esta palabra

mi mano que la dibuja

es carne ceñida al miedo .

Kati Riquelme

Xile

Artista multidisciplinària nascuda a Xile i establerta a Barcelona. 

La seva obra beu d’una i mil fonts i pivota entorn de processos heterogenis, sent les tècniques fotogràfiques de mitjan segle XIX un dels seus principals vehicles d’expressió. 

La plasmació d’instants d’absorbent humanitat és una constant en el seu recorregut, detenint-se en els detalls i objectes a través dels quals el temps imprimeix la seva empremta. 

Els seus treballs són subtils, delicats i marcats per la modèstia on la paraula i el gest es fonen creant relats de marcada força narrativa i endinsant-se a nous i inexplorats paratges.

Fotografia de Lluc Queralt.