A Fuego Lento


“A Fuego Lento” és un projecte en curs que va començar el 2016 junt amb l’inici d’una relació personal que va detonar la necessitat de transformar l’escala de grisos en tècniques més complexes.

Aquesta obsessió amb la transformació de la plata es converteix en un compromís amb el procés químic i plàstic de la imatge, cobrant un paral·lelisme essencial que fa que madurem junts.

Des de la captura, el revelatge i el positivat de la imatge fan de l’habitació obscura el “meu propi univers”. En aquest projecte la mecanització no hi té cabuda. Per això es presenta emmarcat amb materials recollits en punts verds i, de la mateixa manera que la imatge, sofreixen una transformació on conjuguen a la perfecció amb l’obra.

“A Fuego lento” és un projecte personal i íntim que trenca les regles establertes, no segueix patrons i va sofrint canvis segons va madurant igual que el curs de les nostres vides. Està format per col·leccions d’imatges amb significat propi i individual.

Joaquín Melero

Barcelona

Després de vint anys prenent fotografies, el 2015 reprèn l’analògic i els processos alternatius i primitius. Comença a ampliar els seus coneixements fotogràfics fent diversos cursos i tallers en l’espai fotogràfic Espai Nag i diverses formacions one to one de la mà de Miguel Angel Pérez.

Es decanta pel reportatge social i documental, així com per la fotografia submarina. Però al 2008 és la fotografia d’autor la que adquireix un paper principal i comença a dur a terme els seus propis projectes personals, molts d’ells encara en curs.

Des del 2011 fins a l’actualitat ha participat en diverses exposicions tant col·lectives com individuals.

Sala Municipal de Villanueva de la Serena

Badajoz

924 84 60 10

informacion@villanuevadelaserena.es