Vores


Les vores de la visió, entre el que conté la ment i la matèria observable. Entre l’univers propi, intern, i l’univers extern de matèria infinita. 

Les vores són sensibles, envolten i assenyalen els límits. Són les fronteres reals, les no oficials, a vegades declarades, a vegades ocultes. Les vores són emocionals. 

Aquesta és una sèrie fotomatèrica, de motius naturals, com a element principal. Totes les formes han estat trobades, no buscades. 

S’ha seguit la tècnica de l’ampliació de l’objecte sobre el paper, el fotograma directe o el monotip, amb el joc implícit i equívoc entre imatge positiva i negativa.  La llum ha estat aplicada per instint, sense mesura prèvia. El processat fotoquímic no ha estat sempre ortodox.  

Vores és una exploració dels límits, dels mites que ens habiten, i també una constatació de la matèria com a hàbitat de la imatge. 

Joan Teixidor

Barcelona

 

Joan Teixidor, Barcelona 1977. Sociòleg, fa el gir a la fotografia el 2008.

El 2010 crea el segell Teixirep Press amb el que identifica tota la seva activitat fotogràfica basada en documentals, comissariat d’exposicions i propostes de formació.

És Cap de Taller de Fotografia al Cercle Artístic Sant Lluc i Coordinador d’Afers Argèntics a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.

Com a docent imparteix els cursos d’especialització de l’IEFC “Sèrie argèntica”, “Sessions de Laboratori” i el taller d’iniciació “Procés argentic”, així com el taller “Procés fotoquímic” al Cercle Artístic Sant Lluc, “Pràctiques al laboratori” al CC Pati Llimona i “Fotografia argèntica al carrer” amb la Llibreria Sant Jordi de Barcelona.

Com a autor, centra la seva exploració en la imatge, la naturalesa i els grups humans, mitjançant el retrat, documental, bodegó. En la vessant sense càmera ha creat les sèries “Visites” (2014), “Opacitats” (2019) i “Vores” (2021).

El 2020, el Museu Nacional d’Art de Catalunya adquireix la sèrie “Negativitat” dins el Pla Nacional de Fotografia.

Cercle Artístic de Sant Lluc

Carrer Mercaders, 42

08003 Barcelona

+34 93 302 45 79

santlluc@santlluc.cat