Somos agua


“Somos agua”  és la instal·lació i exposició duta a terme per Isabel Muñoz que ens posa cara a cara amb una problemàtica a la qual ens enfrontem des de fa dècades: l’escalfament global.

Isabel ha dedicat a aquest projecte els últims cinc anys de la seva carrera en què s’ha decidit a capturar les entranyes de mars i oceans. El resultat és un còctel d’emocions i contradiccions que conviuen en aquestes imatges i que conviden a reflexionar sobre l’ús i maltractament que rep la naturalesa, sent aquesta tan generosa amb l’ésser humà.

Al festival, presentarà el projecte de la mà de l’apneista japonesa AI Futaki, que la va ajudar a fer part de les imatges i amb la que comparteixen un objectiu comú: conscienciar del desastre mediambiental de què som tots partícips.

Atreta per la diversitat dels organismes que habiten a l’Institut Oceanogràfic de València, va executar aquest projecte als seus aquaris amb l’ajuda d’alguns bussejadors.

Isabel Muñoz

Barcelona

Isabel Muñoz, guardonada amb dos premis WordPress, Premio Nacional de fotografia 2016, Premio PHOTOEspaña 2021 entre molts d’altres… Natural de Barcelona i establerta a Madrid, Isabel Muñoz (Premi Nacional de fotografia 2016) va decidir el 1979 convertir la seva afició en professió. En els seus inicis va treballar en publicitat i premsa i també fent la foto fixa en pel·lícules com Sal grossa i Penombra.

Es forma i coneix a molts dels seus referents: Mourelle, Momeñe, John Wood, Martha Madigan, Robert Steinberg, Neil Selkirk. Recorre el molt món compartint les seves emocions. Des de la seva primera exposició a finals dels 90 a Madrid, treballa a Burkina Faso, Mali, Egipte, Turquia, Xina, Cambodja, Brasil, Etiòpia entre moltíssims altres països. Els seus treballs giren al voltant de subjectes com la dansa, el color, el llenguatge corporal, el ritu i la identitat posant l’accent en un minuciós i acuradíssim procés de revelat artesanal.

El 2018 Isabel dona a conèixer un dels últims projectes en què es troba immersa: Aigua. Presentant-lo a Blanca Berlín Galeria sota el títol Aigua i com a part de l’exposició retrospectiva organitzada a Tabacalera “L’antropologia dels sentiments.”

Autor: David López Estada