Oasis: In our quarantine yard


És una sèrie creada durant els 95 dies de la tancada de la nostra família en un espanyol camp, el lloc on ens va sorprendre la pandèmia de Covid-19. Explora l’experiència del distanciament social en una zona rural on l’espai s’eixampla però la presència humana és escassa.

El contacte amb la natura s’intensifica i el silenci, l’oci s’omple amb l’observació d’esdeveniments naturals. La ruptura amb un ritme comú fa florir la imaginació dels nens. Creem el nostre propi món per a aquest incert i espantós, tractant d’aprendre a domesticar els monstres de la nit.

Irmina Walczak & Sávio Freire

Poland

Irmina Walczak i Sávio Freire són una parella de fotògrafs, educadors i editors polonès-brasilers de la revista Clan. Des de 2011, estan explorant les relacions familiars, la intimitat i els aspectes de la vida diària. Estudien i aprofundeixen successivament la condició de l’infant en la societat contemporània i les formes en què una maternitat s’inscriu en els cossos i identitats de les dones.

El 2016 van publicar “Retrats pra Yayá” (Retrats per Yaya) una monografia dedicada a la infància lliure de tecnologia i propera a la natura. Van ser premiats al FotoFestiwal (Polònia), Premi Meitar a l’excel·lència en fotografia (Israel), Premi Head On Portrait (Austràlia) i Premi LensCulture Portrait (EE. UU.).