Vots argèntics

El que s’esdevé durant la creació d’una sèrie fotogràfica argèntica és de naturalesa quasi incomprensible i sovint inexplicable. Tot i així, els resultats queden, estàtics i estables, a la vista de tothom. 

El vot argèntic és l’elecció per voluntat pròpia d’una materialitat que acosta a la fotoquímica, a les inquietuds interiors, a l’assaig i l’error, al misteri més antic i a l’entrada a un món de coneixement on aquells que de veritat saben diuen no saber-ne tant. 

Autors i títols de les sèries: Ariadna Sardà presenta Séance, Carles Viola presenta Efígie, Jordi Font Recasens presenta Paisatges. 3 autors. 3 sèries. 20 còpies en gelatina de plata. 

Les sèries fotogràfiques que componen aquesta mostra han estat produïdes al laboratori de l’IEFC, entre febrer i juny de 2021, durant el curs d’especialització  “Sèrie argèntica” impartit per Joan Teixidor i amb la col·laboració de Manuel Serra.

Jordi Font Recasens

Jordi Font Recasens és fotògraf. Nascut al Baix Llobregat, ha viscut a l’Alt Penedès, Barcelona i Londres.

S’inicia en la fotografia argèntica fa tres anys per donar un sentit també matèric a les seves fotografies. L’any 2017, en solitari i en format digital, exposa al Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona. El 2019 ho fa a la sala Joana Raspall de la biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat en unes jornades sobre les zones d’extraradi. El 2020-21 exposa al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí en una mostra col·lectiva, així com a la galeria Imaginart Gallery el 2019 i a l’Espacio Véntalo el 2020, totes dues a Barcelona. Ha editat el llibre “A la intempèrie” amb el suport de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta és la primera exposició de fotografies argèntiques en què col·labora.

Ariadna Sardà

Ariadna Sardà (Torredembarra 1995). Artista visual i multidisciplinària resident a Barcelona.

Graduada en fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.  La seva obra gira al voltant del misteri i el món oníric, intenta plasmar el seu univers interior experimentant a través de la fotografia analògica i les tècniques antigues. 

Carles Viola

Carles Viola (Barcelona, 1988)

Tot i que la seva trajectòria professional es va encaminar cap al sector industrial, la fotografia l’ha acompanyat des de nen, essent la natura i el món ferroviari els pals de paller que encaminaren els seus primers passos fotogràfics. L’any 2014 cursa el graduat en fotografia a l’IEFC, on pren contacte amb el laboratori i comença un camí d’exploració visual, ja indissociable del procés fotogràfic argèntic.