Barcelona Pinhole: The Union Fenosa Building


La ciutat, els seus espais i edificis sempre han estat objecte de la mirada fotogràfica. De fet, el que es considera la primera fotografia de la que es té constància ja mostra les línies i angles d’uns edificis i el punt de fuga d’un carrer que es perd en un horitzó borrós. El 1826 el Francès Nicéphore Niépce va fotografiar aquella vista, de la que només es conserva una empremta granulada, amb zones clares i grans masses d’ombres negres que suggereix més aviat un espai en comptes d’ensenyar-lo. Aquesta imatge primigènia ja convida a una interpretació imaginativa per poder entrar en aquest espai virtual.
En les meves fotografies, fotogravats i llibres d’artista proposo una reflexió sobre aquesta relació complexa i íntima que tenim amb el nostre entorn urbà. Amb angles de presa extrems i vistes fragmentades i superposades vull descontextualitzar allò sobradament conegut i fotografiat, interrogar l’espai arquitectònic, buscar un diàleg amb l’espai urbà i construir una arquitectura imaginària a través dels seus fragments.

Henri Christian Verreet

Bélgica

 

Henri Christian Verreet neix a Paris, França, el 1960 i és de nacionalitat belga.
Després de passar els seus anys escolars a Alemanya es trasllada a Regne Unit per formar-se com ebenista i dissenyador de mobles. Viu a Bristol i treballa com a artesà de la fusta durant uns anys. Més tard decideix estudiar belles arts al Bath Spa University College, on es llicencia en escultura i fotografia.

Posteriorment es dedica a la fotografia artística i a la instal·lació fotogràfica, combinant text i imatge. Participa en diverses exposicions, tant al Regne Unit com a Alemanya. L’any 2000 es trasllada a Sevilla, després a Màlaga, on s’estableix com a creador independent. Continua formant-se i desenvolupa la seva obra gràfica, usant diverses tècniques. El 2009 arriba a Barcelona, ​​on treballa ara en l’estudi-taller Deep Edicions al Poble-sec, espai del que és soci fundador.

Des de 2013 escriu articles sobre les arts plàstiques, concretament sobre la ceràmica artística i el disseny en ceràmica, a la revista Terrart.
El seu interès per les diferents tècniques de la fotografia analògica i el fotogravat l’ha portat a ensenyar tècniques de gravat no-tòxic i de fotogravat al seu taller. Durant un temps ha impartit classes de fotografia contemporània a l’escola de l’TPK de l’Hospitalet, reflectint el seu interès en l’actualitat de la fotografia i els debats que l’acompanyen en el context de l’art contemporani.

Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya

C/ Comte d’Urgell, 187

08036 Barcelona

info@iefc.cat

 

Inauguració 21 setembre 19:00h

21 setembre – 29 octubre

De dilluns a divendres de 9 a 21 h