Americans parade


Amb el teló de fons de les eleccions presidencials de 2016 i la constant conversa dels mitjans de comunicació sobre la demografia, vaig decidir explorar aquesta qüestió a través de l’activitat més americana de totes, la desfilada, i més concretament, la comunitat que veu la desfilada.

A través dels detalls, els gestos i les interaccions, l’obra explora l’individu, la família, la comunitat i les fractures socials i polítiques que han deixat als nord-americans emmurallats uns sobre d’altres en funció de la raça, la classe i la geografia, una Amèrica dividida que s’està reproduint a Europa.

George Georgiou

Anglaterra

El fotògraf britànic George Georgiou va néixer a Londres.
El treball de George se centra principalment en les complexitats de l’individu en relació amb la comunitat i l’espai públic urbà.

Ha produït 3 monografies:

“Fault Line/Turquía/Este/Oeste” 2010.

“Last Stop” 2015 i

“Americans Parade” – preseleccionat pel millor llibre de fotos de Aperture/Paris Photo 2019.

La seva obra ha estat exposada en moltes galeries i museus a escala internacional: Fault Lines va figurar a la prestigiosa exposició “New Photography 2011”, al Museu d’Art Modern de Nova York i Americans Parade va ser exposada al ICP, NY.

Diferents institucions i col·leccionistes privats, com el Museu d’Art Modern de Nova York i la col·lecció d’Elton John, han col·leccionat l’obra de Georgiou.

Entre els premis que ha rebut es troben el premi al projecte de The British Journal of Photoraphy de 2010, dos premis World Press Photo l’any 2003 i 2005 i el primer premi Pictures of the Year International per Istambul Bombs l’any 2004.