Exodus


Exodus és un projecte sobre les traces d’un “poble oblidat” que explora, entre fotografia i documents d’imatge, les nocions de memòria, habitació i exili. A través dels arxius –i la història de la vida de Mirja, la família de la qual es va veure obligada a exiliar- Exodus apareix com a documentació dels territoris devastats per la guerra d’hivern del 1939.

A partir dels relats de Mirja, intento traduir pels meus propis sentiments, un encreuament, un passat devastat. Qüestiono la memòria d’un moment, llocs i persones que he trobat. Aquest projecte és com una recerca, un interrogant personal sobre el passat exiliat dels meus avantpassats.

Florence Cuschieri

França

Nascuda el 1993 a Rouen (FR), Florence Cuschieri viu i treballa a Arles (FR). A través de la seva pràctica artística, explora nocions d’identitat, qüestiona les condicions dels exiliats per viure en un lloc actual.

Després de llicenciar-se en periodisme el 2016, Florence Cuschieri es va incorporar a l’Escola Nacional de Fotografia, a Arles, on es va graduar el 2020. La seva obra s’ha exposat als Rencontres de la Photographie d’Arles, als Encontros da Imagem 2020, a Braga ( PT); també és una de les finalistes del 2021 al Premi Residència de Fotografia de la Fondation des Treilles. Recentment ha estat guardonada amb el Premi de Jeune Photographie Occitanie 2021.