Anima Mundi


Vull mostrar un poètic i metafòric viatge per un planeta llunyà. Aquest món de llums que neixen i agonitzen és el meu món. En ell s’hi viu el plaer de la soledat i el temps s’atura. M’agrada fugir de personatges que incomoden. Busco indrets silenciosos on es manifesta el meu univers somiat. No pretenc fer preguntes ni donar respostes, sinó tan sols plasmar pensaments i sensacions. Entenc el paisatge com un escenari on la llum imprimeix el caràcter de l’obra que s’hi representa, un lloc on podem mostrar les inquietuds de l’ànima.

Aquest treball fotogràfic consta de 48 imatges de les quals se n’ha fet una selecció de 26. Han estat realitzades en diversos indrets on la força de la natura i el paisatge  s’hi mostren amb tota la seva esplendor. Es va començar el 1996 i es va acabar el 2013.

Les fotografies han estat preses amb càmeres de format mig (6×6 i 6×7) i gran format (10×12), utilitzant pel·lícula en blanc i negre, habitualment Kodak TMAX de 100 ISO. En el procés de revelatge i positivats s’ha utilitzat paper de gelatina de plata (generalment Ilford Multigrade Baryta).

Enric Curto

Barcelona

 

Fotògraf inicialment autodidacte que s’especialitza en macrofotografia, publicant des del 1989 en diversos llibres i revistes d’àmbit científic i de divulgació. 

Posteriorment, interessat pel Blanc i Negre com a mitjà d’expressió, amplia coneixements tècnics a l’Escola Gris Art (Barcelona). 

Com a freelance, col·labora amb l’agència Millennium Images de Londres; és escollit per la crítica en el Fòrum de la Primavera Fotogràfica del 1994; obté menció honorífica en el Premi Europeu FNAC de Fotografia del 2003 i ha realitzat més de 40 exposicions tant individuals com col·lectives així com diverses publicacions. Fotògraf col·laborador d’Artist & Barcelona i membre de Qgatfoto. Co-director en la primera edició del LUMÍNIC festival de Sant Cugat del Vallès.

Visual Korner · Laboratorio de Fotografía, Revelado e Impresión

 Carrer de Balmes, 354

08006 Barcelona

info@visualkorner.com

vklaboratori.com 

 

Inauguració 23 septembre a les 17h

22 setembre – 20 octubre

de dilluns a divendres de 9:30h a 14:00h i de 15:00h a 19:00h. El dia 24 de setembre i el 12 d’octubre, al ser dies festius romandrem tancats.