TALLER AMB LUIS BAYLÓN

Tens un projecte fotogràfic que desitges que però també tens dubtes sobre com mostrar-ho, aquest taller t’interessa. Només per inicieu @ s, amb material acabat i en paper, que vulguin aprendre, compartir i veure les infinites possibilitats de l’edició gràfica de la mà d’un dels grans mestres, Luis Baylón.

De la mà d’un gran professional, aprendrem a editar els nostres projectes, des de la captura fins a la seva destinació final, exposició, fotollibre, etc. Passant per tots els processos de la captura fotogràfica i centrant la base de l’taller en els nostres projectes personals, aprendrem com funciona l’edició, fins a arribar a materialitzar-los.

Els bons llibres de fotografia són font d’inspiració i de formació. Ensenyen molt sobre aquest ofici, a més de ser el més gratificant a nivell personal són sens dubte la millor targeta de presentació en l’àmbit professional.

La determinació de voler publicar un llibre de les teves fotografies no és suficient per arribar a bon port, es requereix d’un equip col·laborador per seleccionar adequadament les imatges, els materials, el disseny i el seu format. Editar per distribuir. Donar-se a conèixer.

Aquest taller vol orbitar al voltant del món de l’edició, marcar pautes a seguir, contemplant els requisits ineludibles per construir un bon llibre de fotografia. Entre tots, intentarem donar un sentit i visualitzar un final idoni a la feina de cada un dels assistents al taller.

I quina millor manera de fer-ho, que de la mà d’un gran professional com Luis Baylón.

CRONOGRAMA:
De 10 a 12h: Presentació de l’ponent. Exemples editorials.
De 12 a 14h: Presentació d’assistents. Hauran de portar el seu treball personal
De 16 a 20h: Donarem forma als treballs presentats.

Finalment, si reserves la teva plaça abans de l’15 d’agost, podràs gaudir d’un preu reduït de taller. Us ho perdreu? Són 10 exclusives places. Oportunitat única a Barcelona!

 

Dies que falten pel taller:

000 dies 00 hores 00 minuts 00 segons

VULL PARTICIPAR-HI

LUIS BAYLÓN I LA SEVA TRAJECTÒRIA

Neixo a Madrid a l’abril de 1958.

Amb 18 anys em vaig comprar la meva primera càmera i em vaig apuntar a una escola. El procés químic i el maneig de la llum em van impressionar tant que vaig muntar un laboratori casolà. El 1980 aconsegueixo el meu primer contracte de fotògraf de col·legis i després molts altres treballs eventuals. Sis anys després començo a treballar per a revistes i premsa com a freelance.

Creo un laboratori professional comercial en 1989. Després el meu primer viatge a l’Índia el 1992 em conviden a exposar aquest material en una galeria d’art. Començo a rebre encàrrecs de molt diversa índole: publicitat, editorials, discogràfiques, etc. Per primera vegada em compren obra, una adquisició per a la col·lecció Cualladó, el 1994. El 1996 em publiquen el meu primer llibre Tarde de toros, també exposo a França per primera vegada la meva sèrie Madrid anònim. Tres anys després m’inclouen a la col·lecció Photobolsillo de fotògrafs madrilenys i més endavant el 2007 a la de fotògrafs espanyols, amb un altre contingut.

Em concedeixen el Premi de la Comunitat de Madrid en la seva primera edició de l’any 2001, exposo al Canal d’Isabel II i es publica catàleg: Guirigato. En els cursos universitaris de l’any 2003 a l’any 2005 exerceixo de professor associat a Conca. Es publiquen en aquests anys Només fumadors i Parell de Dos. M’atorguen la Beca Endesa al 2005. Un any després el Museu de les Peregrinacions De Santiago de Compostel·la em convida a exposar i publicar el meu treball Benarés. Ja el 2007 el Museu de Terol m’ofereix participar en la seva línia editorial Idees d’Art, fent-me responsable de l’edició, veu la llum Autogarabatos, que també s’exhibeix al museu. Aquest mateix any va iniciar un nou projecte sobre Pekín. També publico juntament amb Bernard Plossu En València. En associació amb una galeria d’art exposo i publico Lladres de cors, el 2009.

L’editorial Lumwerg m’inclou en la seva recent iniciada col·lecció de fotògrafs espanyols, 2010. El col·lectiu Man Ray produeix un catàleg i exposa la nova sèrie Escatapartes el 2011. Exposo el meu treball de Pequineses en una galeria i en dos festivals, però la seva edició espera al tinter. El 2014 es va exhibir Par de dos al Palau de Cibeles, i vam dissenyar la meva pàgina web luisbaylon.com, que convido a visitar i que toca actualitzar.

He seguit viatjant i fent fotos, exposant i impartint tallers, fins a aquest últim projecte Madrid en Plata, que estic intentant publicar.