TALLER DE DAGUERROTIP BECQUEREL

De la mà del fotògraf i artista Joaquín Paredes, arriba a Barcelona els propers 24 i 25 de setembre a Vilassar de Dalt, aquest únic i exclusiu taller de Daguerrotip Becquerel. Joaquín Paredes és un fotògraf especialitzat en processos històrics. Format com a arquitecte, la fotografia aviat es revela com la seva veritable vocació i decideix dedicar-se plenament a ella, centrant-se en les tècniques antigues i fent d’aquestes la seva gran especialitat.

Al taller de Daguerrotip Becquerel partirem des de zero: des del polit i preparació de les plaques de coure i llautó, el platejat mitjançant electròlisi, la sensibilització i revelat de les plaques fins al muntatge i conservació de les mateixes. El taller són dos dies complets distribuïts de la següent manera:

Primer matí: Història i teoria sobre el daguerreotip. Preparació d’una placa de coure o llautó: Cort, polit, neteja, preparació de la solució per al platejat, voltatges i mètode de platejat per electròlisi. Polit de la plata. Sensibilització. Exposició, revelat i fixat.

Primera tarda i matí de l’segon dia: Els alumnes realitzaran el procés complet a partir d’una placa de 4 × 5 “(10x12cm) ja platejada: Pulit, sensibilitzat, presa, revelat i fixat. Cada alumne realitzarà aproximadament unes 4 plaques de les que triarà dos que s’emportarà a casa.

Darrera tarda: Si a algú li falta fer alguna placa la farà. Veurem i analitzarem els resultats del taller i encapsularem les plaques que s’hagin d’emportar a casa.

Finalment, si reserves la teva plaça abans de l’15 d’agost, podràs gaudir d’un preu reduït de taller. Us ho perdreu? Oportunitat única a Barcelona!

Dies que falten pel taller:

000 dies 00 hores 00 minuts 00 segons

VULL PARTICIPAR-HI

JOAQUÍN PAREDES I LA SEVA TRAJECTÒRIA

Joaquín Paredes es un fotógrafo especialista en procesos históricos. Formado como arquitecto, la fotografía pronto se revela como su verdadera vocación y decide dedicarse plenamente a ella.

En sus primeros años de trabajo, renuncia al uso de la tecnología digital para experimentar con procesos fotográficos del siglo XIX e intenta reivindicar el lugar que merecen dentro de la fotografía contemporánea actual. Esta necesidad creativa le lleva incluso a construir sus propias cámaras de gran formato; el objetivo es adaptarlas a las necesidades de cada proyecto fotográfico. Ha participado en los Encontros de Artistas Novos del 2018. Ha sido coordinador de la residencia de creación y experimentación artística del Revela-T. Ha expuesto su obra en la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando de Madrid, en Segovia Foto, en la segunda edición de PHES en el Festival Internacional de Fotografía Revela‐T (Barcelona), en Photo Patagonia (Argentina) y en Timisoara (Rumanía).

Ha trabajado con Lois para su proyecto Lois&Arts. Sus fotografías han sido publicadas a nivel internacional, en revistas especializadas como L’Oeil de la Photographie (Francia), Clavoardiendo Magazine (España), Adore Noir (Canadá) y Lomography Magazine International. Finalista de concursos como el Hariban Award (Japón) o el Emerging Talent Awards de Lens Culture. Y jurado de concursos como Europe Direct. Actualmente compagina sus proyectos personales con la docencia a través de talleres y conferencias entre otros organismos para el IPCE (Instituto del Patrimonio Cultural España). 

 

és un fotògraf especialista en processos històrics. Format com a arquitecte, la fotografia aviat es revela com la seva veritable vocació i decideix dedicar-se plenament a ella.

En els seus primers anys de treball, renúncia a l’ús de la tecnologia digital per experimentar amb processos fotogràfics de segle XIX i intenta reivindicar el lloc que mereixen dins de la fotografia contemporània actual. Aquesta necessitat creativa el porta fins i tot a construir les seves pròpies càmeres de gran format; l’objectiu és adaptar-les a les necessitats de cada projecte fotogràfic. Ha participat en els Encontros d’Artistes Novos de l’2018. Ha estat coordinador de la Residència de creació i experimentació artística de l’Revela-T. Ha exposat la seva obra a la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando de Madrid, a Segòvia Foto, a la segona edició de PHES al Festival Internacional de Fotografia Revela-T (Barcelona), a Photo Patagònia (Argentina) i a Timisoara ( Romania).

Ha treballat amb Lois per al seu projecte Lois & Arts. Les seves fotografies han estat publicades a nivell internacional, en revistes especialitzades com L’Oeil de la Photographie (França), Clavoardiendo Magazine (Espanya), Adore Noir (Canadà) i Lomography Magazine International. Finalista de concursos com el Hariban Award (Japó) o el Emerging Talent Awards de Lens Culture. I jurat de concursos com Europe Direct. Actualment compagina els seus projectes personals amb la docència a través de tallers i conferències entre altres organismes per l’IPCE (Institut de l’Patrimoni Cultural Espanya).