QUÈ ÉS REVELA’T

Revela’T és un festival fotogràfic internacional que neix a Vilassar de Dalt, Barcelona, el 2013 i es posiciona com a referent internacional en fotografia analògica contemporània. El 2017 amplia la seva àrea d’influència a Barcelona, organitzant l’OFF Revela’T i el 2018 la primera edició d’hivern de l’Revela’T Winter Madrid. Aquest any ampliem l’OFF a diferents ciutats i esperem que segueixi creixent. Al 2019 vam fer una primera jornada a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm que va girar al voltant de l’ «Fotollibre i altres formats» i aquest 2020 el tema comú serà «Art, Creativitat (i fotografia)»

Revela-T no vol renunciar a res, però advoca pels procediments fotogràfics que requereixen una mirada i un tempo més reposats, així com per compartir experiències, coneixements, i establir contacte i sinèrgies amb altres persones, institucions i projectes.

El lema d’aquest any és HUMANITY, A PORTRAIT OF THE PRESENT, coincidint amb el 65è aniversari de l’exposició The Family Of Man, comissariada per Edward Steichen, prenem aquesta icònica exposició com a leitmotiv per a la vuitena edició.

Una exposició que s’emmarca en els anys 50, una dècada convulsa amb grans fenòmens sociopolítics com la guerra freda, l’amenaça nuclear; la lluita contra la segregació racial als EUA i a Sud-àfrica; importants canvis polítics a l’Argentina i Cuba … Paral·lelament, es consolida l’anomenada Fotografia Humanista que pren com a eix vertebrador la persona, enaltint i posant en valor les seves qualitats, els seus valors, el seu esperit i la seva dignitat.

 


Dates destacades

 

  • 25 setembre 2020 Jornada Warm-Up, 1er Visionat de Porfolis, rebuda d’artistes, lliurament de l’Agulla de Plata RT i inauguració oficial
  • 26 i 27 de setembre de 2020 Fira comercial, market fotogràfic, demostracions, xerrades, trobades, activitats familiars, Festa ReBelaT
  • 4 d’octubre de 2020, última jornada, únicament exposicions obertes i Festa de cloenda
  • Octubre 31 Revela’T Day a l’Antiga fàbrica Estrella Damm a Barcelona, aquest cop sota el títol «ART, CREATIVITAT (i Fotografia)

del 26 de setembre al 4 d’octubre Exposicions obertes tots els dies


 

Al Revela-T experimentarem, veurem i debatrem sobre fotografia, però sobretot la viurem i sentirem. Tot un ampli programa d’exposicions, xerrades, debats, demostracions, tallers, llocs d’exhibició i venda; comptarem amb figures rellevants a nivell nacional i internacional … i moltes altres sorpreses!

Revela-T vol reunir als somiadors, els inconformistes, els intrèpids, els incansables, els que no tenen por de provar i explorar camins diferents dels habituals.

Us esperem.