"Samai"


Pels indígenes Quítxues de la Amazonía Equatoriana, els homes i la naturalesa tenen una energia interior que denominen ¨Samai¨.

Se submergeix tant en la cosmovisió indígena amazònica com en els orígens de la fotografia, propiciant que sigui la naturalesa qui s’expressi per si mateixa. Un mirall que al seu torn ens qüestiona sobre la relació que mantenim amb el nostre entorn natural.

Per a aconseguir aquestes representacions es va utilitzar un procés fotogràfic orgànic (impressió en clorofil·la) que no utilitza químics: la clorofil·la de les plantes converteix a les seves fulles en suports fotosensibles. A diferència de la neutralitat que ofereix la superfície blanca del paper fotogràfic, les fulles de les plantes són llenços que posseeixen la seva pròpia dinàmica gràfica. El resultat final són obres fotogràfiques úniques i irrepetibles.

Yago de Orbe

Yago d’Orbe Klingenberg és un fotògraf nascut a Espanya però viu a l’Equador. Ha treballat en el procés de gravat de clorofil·la durant 3 anys i mostra el seu treball aquí.

Galeria Valid Foto BCN

Buenaventura Muñoz 6, Baixos – 08018 Barcelona

93 486 98 06

Del 30 de setembre fins al 31 d’octubre

Inauguració el 30 de setembre a les 19:30 h