Sweet Nothings


És a Anatolia, a l’extrem est de Turquia, una regió fronterera entre Orient i Occident, on Vanessa Winship va elaborar Sweet Nothings, una sèrie de retrats de noies vestides amb uniformes d’escola. En aquestes àrees rurals remotes, l’estat va llençar una important campanya d’escolarització i poc a poc es començaren a veure uniformes blaus pels carrers, veritables símbols de la Turquia moderna i laica, encarnada per Atatürk.

L’uniforme fou per a aquestes futures ciutadanes una connexió amb el  país, així com el vincle que les unia: es converteix en un distintiu de territori i identitat. A més, l’autora va descobrir que cada una se l’havia apropiat, l’havia personalitzat, amb una paraula, un nus o un brodat…

Tantes petites coses, tantes “sweet nothings”

 

Vanessa Winship (England)

Membre de l’Agència VU des de 2005, Vanessa Winship és la primera dona en guanyar el premi Cartier-Bresson el 2011. També rep dos prestigiosos premis World Press Photo (1998 i 2008). Ha exposat de forma individual i col·lectiva a Paris, Londres, Canadà, Arlès, Rotterdam, Milà i Madrid.

Foto de Agustín Roba

vanessawinship.com