Territorio Boom


Al 1986, el llac de l’Albufera i la muntanya de la Devesa del Saler (València) van ser declarats Parc Natural. Malgrat això, la naturalesa del parc conviu actualment amb una sèrie de blocs d’apartaments, encara en ús, construïts durant els anys 70 en plena expansió del desenvolupisme franquista.

Un projecte dominat per a la idea de potenciar el turisme de sol i platja mitjançant un gran pla urbanístic (TEVASA) que ocuparia tota la zona natural del parc. El pla inicial mai va arribar a completar-se, va ser paralitzat gràcies a les protestes i l’activisme dels veïns de la ciutat de València.

El paisatge actual, una combinació d’edificis i naturalesa, és la base de la singularitat del parc. Territori Boom mostra tots els edificis del pla urbanístic que romanen en permanent conflicte amb els límits del bosc i les dunes salvatges.

 

Mati Martí

El seu camp d’interès actualment se centra en el territori i l’ús de l’espai públic. La necessitat de posicionar-se davant del que ha passat en les últimes dècades pel que fa a la utilització del sòl, suposa el punt de partida dels seus últims treballs.

http://www.matimarti.es/