Systema naturæ


Systema naturæ és una de les principals obres del naturalista suec Carlos Linneo, on hi exposa les seves idees per a la classificació jeràrquica del món natural, dividint-lo en regnes: animal, vegetal i mineral.

En aquesta classificació de Linneo i en els tractats de botànica del segle XIX s’inspira aquesta instal·lació (formada per una sèrie d'”intervencions fotogràfiques” de retrats familiars sobre elements com fulles, plomes, ous, minerals) amb la qual pretenc preservar, cartografiar l’entorn que m’envolta.

Mereixem ser destruïts per com estem tractant el món, però potser queda una mica d’esperança si som capaços de mirar tots aquests elements i obrir els ulls davant l’absoluta màgia de la naturalesa.

 

Lorena Cosba

Fotògrafa apassionada pels processos antics i experimentals. Si un dia es perd, la trobareu en el seu laboratori o buscant tresors en les proximitats del riu o en els vells armaris familiars.

Li encanta combinar-ho tot i inventar noves vides per a aquests objectes oposats: habitualment treballa amb emulsions fotogràfiques sobre elements naturals i quotidians.

http://www.lorenacosba.com/