Révélations & Archivo de lo Inclasificable.


Mitjançant el fotollibre Révélations i la seva mostra expositiva com a Archivo de lo Inclasificable, Javier Viver proposa una nova lectura de la iconografia de la Salpêtrière, famós hospital parisenc.

Dirigit per Jean-Martin Charcot i patrocinat per l’estat francès, l’arxiu va suposar un esforç de catalogació de l’inclassificable mitjançant noves tècniques fotogràfic-documentals. El marginal es va sotmetre a dissecció. Es va mesurar, va documentar i va classificar de forma sistemàtica. El resultat va ser arxiu fotogràfic sense precedents. Realitzat amb la intenció “panòptica” del règim disciplinari i document sistematitzat dels límits de l’ànima humana.

 

Javier Viver

Escultor, fotògraf i autor de fotollibres. El seu treball es debat entre el documental i la ficció com a mitjans d’aparició de l’invisible.

Doctor en Belles arts per la UCM i membre assessor de la Comissió de Cultura de la Universitat Internacional Menendez i Pelayo.

Ha publicat el fotollibre Aurelia Immortal (2017), Premi Residència de la Fundació Enaire. I el fotollibre Révélations (2015), RM editorial, Premi Nacional al Millor Llibre d’Art.

https://javierviver.com/