Mulberry Harbour


Tres dies després del dia D, dos ports artificials, amb els noms en clau “Mulberry A i B”, van ser remolcats i instal·lats a les platges d’Omaha i Arromanches. El “Mulberry” d’Omaha va ser destruït el 19 de juny per una gran tempesta. El d’Arromanches (port Winston), dissenyat per a 3 mesos, va ser utilitzat durant 8.

 

100 dies després del dia D, en aquest port hi havien desembarcat 2,5 milions d’homes, 500.000 vehicles, i 4 milions de tones de subministraments. Encara es considera com un dels millors exemples de l’enginyeria militar de la història, i com un record brutal dels terribles esdeveniments esdevinguts a les platges de Normandia.

Per a imaginar el nostre futur és imprescindible comprendre el present i conèixer el passat.

Eduardo Nave

Fundador del col·lectiu NOPHOTO. Ha rebut diversos premis i beques pels seus treballs, ha realitzat una infinitat d’exposicions individuals i col·lectives i la seva obra està present a multitud de col·leccions i institucions.

 

Els seus projectes personals tracten sobre llocs on han passat fets rellevants i la possibilitat que els espais guardin records del que hi va succeir.

http://www.eduardonave.com/