Syracuse 1981


[…] vaig caminar per Syracuse i després d’uns dies vaig descobrir una cantonada molt animada. A la cantonada del carrer S. Salina amb East Fayette vaig descobrir que a Syracuse tenen més gent discapacitada mental per metre quadrat que qualsevol altre lloc en el qual hi havia estat en la meva vida.

De sobte es va obrir una gran oportunitat de fer un bon treball. Cada dia, a la tarda, totes aquestes persones deixaven els seus treballs i es reunien a la parada del bus amb les seves carmanyoles, esperant el bus que els havia de portar a casa seva. Molts d’ells podien viure en cases, al costat d’altres com ells, en comptes de viure en centres assistencials, la qual cosa els donava una sensació d’independència i de realització personal.

 

Bruce Gilden

Membre de l’agència Magnum des de 1998. S’autodefineix com a fotògraf de carrer, i s’interessa per com la gent comparteix un mateix espai físic urbà. Des de fa 25 anys, el seu treball, encara inconclús, gira entorn dels habitants de Nova York. En les seves fotografies utilitza un flaix electrònic i fa que els seus personatges siguin conscients de la seva presència.

https://www.brucegilden.com/