Transmutaciones


Transmutaciones vincula conceptualment els principis i processos de la pràctica alquímica amb tècniques experimentals fotogràfiques, reinterpretant i actualitzant aquesta protociència.
Totes dues disciplines tenen connexions tant en els seus processos com en els seus propòsits, ja que tant el fotògraf com l’alquimista utilitzen el nitrat de plata o l’alcohol, treballen en el laboratori i busquen obtenir la immortalitat.

Es compon d’una sèrie de quimigrames realitzats mitjançant l’aplicació sobre el paper analògic de diferents químics juntament amb elements naturals com terra, aigua i llum del sol. Les peces finals mostren els resultats de les reaccions entre les diferents solucions emprades i les transmutacions dels elements que es fan visibles en la imatge formada.

 

Ana Daganzo

Artista visual que desenvolupa la seva pràctica a través de la fotografia i la instal·lació. La seva obra planteja un reexamen de diferents teories i fenòmens des d’una estètica inspirada en la protociència, la física, l’astronomia i la mística. Pren el desapercebut i l’indemostrable com a punt de partida per a realitzar noves connexions i significats.

http://www.anadaganzo.com/

 

Projekteria [Art Gallery]

Carrer de Ricart, 19
08004 Barcelona

600 84 64 14

http://projekteria.net/