“COLONITZADES” 


“Colonitzades” són retrats antics de dones, esclaves, criades, malaltes mentals o fins i tot de baixes castes, dones humils, treballadores, però també dones riques amb els seus vestits luxosos…. a totes elles d’una forma o altre la societat les va colonitzar, els hi va arrencar la seva identitat, el seu futur, els seus desitjos i els seus somnis. La seva llibertat.

Dones lluitadores que han estat colonitzades per l’únic motiu de ser dones.

El Projecte artístic i fotogràfic “Colonitzades” de l’artista santcugatenca Marta Fàbregas representada per Pigment Gallery de Ferran Josa, arribar aquest any al festival REVELA’T

L’objectiu d’aquesta proposta artística és dignificar i enaltir la figura de la dona com a part fonamental de la història de la humanitat i posar de relleu el paper imprescindible de les dones en el desenvolupament de la civilització actual.

Amb “Colonitzades” la Marta Fàbregas aconsegueix donar a aquestes dones la visibilitat que mai van tenir.

Amb la recuperació de fotografies antigues de dones, realitzades a finals del segle XIX, la incorporació de teixits preciosos i sedes contemporanis a les fotografies originals, la tècnica de la Transfotografia i del collage, la Marta aconsegueix crear aquests retrats de gran format, bellesa i impacte.

Les dones “Colonitzades” ens desperten la identitat perduda!