50 fotografías con historia


50 fotografías con historia proposa un recorregut pels últims 80 anys d’aquesta disciplina a Espanya. Cada fotografia és el reflex d’una època i s’inicia amb la Guerra Civil, quan sorgeixen reporters gràfics com Centelles, que es converteixen en cronistes del conflicte. La postguerra porta noms com Terré, Maspons, Catalá-Roca, Masats o Colom, exemples del documentalisme i el fotoperiodisme.

Continuem en la Transició amb fotògrafs com Alberto García-Alix, Chema Madoz o Miguel Trillo.

Transitem per l’auge del documentalisme i la mirada a l’exterior dels 90 i fins a l’actualitat amb autors clau com Cristina García Rodero, Navia, Isabel Muñoz o Sandra Balsells.

Entre la selecció hi ha 17 Premis Nacionals de Fotografia.

 

AC/E y Signo editores

Aquesta exposició sorgeix del llibre homònim publicat el 2017 per Signo editores. AC/E aposta per convertir-la en una exposició per a instal·lar en espais oberts i vies públiques, amb un disseny atractiu i un recorregut adaptat a tots els nivells de coneixement: l’iniciat gaudirà de les obres, autors i curiositats que desconeixia i el públic generalista finalitzarà el recorregut amb un bon grapat d’històries al cap i la sensació d’entendre millor aquesta apassionant disciplina.

https://www.accioncultural.es/

https://www.signoeditores.es/