Divendres 18 i dissabte 19 de maig de 2018

Impartit per Enric Montes i Israel Ariño (Ediciones Anómalas)

(en castellà)

Dirigit a: Fotògrafs, estudiants, i persones interessades en l’edició fotogràfica que vulguin ampliar els seus horitzons creatius i vulguin treballar el llibre com a objecte final del seu projecte fotogràfic.

Objectius: En aquest taller l’alumne adquireix els coneixements necessaris per convertir un projecte fotogràfic en un fotollibre a través de l’estudi i l’anàlisi de tots els aspectes relacionats amb l’edició, tant a nivell narratiu com conceptual, tècnic i de producció, per fer possible la seva publicació . Es fa especial èmfasi en com organitzar les imatges de cara a una millor lectura i comprensió del contingut del llibre, i en els nous formats i plataformes actuals de difusió i distribució derivats de l’actual auge de l’autoedició.

Durant el taller es veuran nombrosos exemples de fotollibres, que serviran per analitzar tots els aspectes del curs.

Dissabte es farà un visionat de projectes d’aquells alumnes que així ho desitgin.

 

Enric Montes (Barcelona, 1969)

Des de 1993 exposa regularment la seva obra en diferents galeries i festivals. Finalista en Photoespaña al Premi Millor Llibre de Fotografia de l’any (2012 i 2010). Ha exposat Prodigios a Kowasa Gallery (2011) i al Festival Mapamundistas de Pamplona (2012); La autoedición exposada a SCAN de Tarragona (2012) i Passant Pàgina. El libro como territorio de arte (2013), exposició organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

És l’editor dels seus propis llibres de fotografia, que formen part de l’exposició col·lectiva Libros que son fotos, fotos que son libro (2014) al Museu d’Art Reina Sofia. El seu últim treball, Lisboa Secret  (2017), ha estat publicat per l’editorial CaravanBook.

En l’actualitat és professor de fotografia a l’escola Grisart i l’IEFC. També imparteix serveis personalitzats d’assessorament i edició a la realització de fotollibres.

www.enricmontes.com

 

Israel Ariño (Barcelona, 1974)

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Cursa estudis de fotografia a diferents escoles entre 1992 i 1998. A partir del 2001, s’instal·la definitivament com a professional en el camp de la imatge, repartint el seu temps entre la docència, la feina d’editor a Edicions anòmales i la producció d’obres personals.

La seva obra -present en nombroses col·leccions públiques i privades- s’exposa regularment a Espanya (Festival Fotòpsia, Festival Mapamundistas, SCAN Tarragona, Arts Santa Mònica …) i de manera particular a Europa (Musée de l’Elysée, Artothèque de Vitré, Carré Amelot la Rochelle, Carré d’art Chartres de Bretagne, l’Vaig apartar lieu d’art contemporain, Imagerie de Lannion, etc …).

Es autor de 4 libros, todos publicados por s: ,  y . Su trabajo está representado por la Galerie VU de Paris.

És autor de 4 llibres, tots publicats per Ediciones Anómala: Terra Incognita, Atlas, Le nom qui efface la couleur i La gravetat del lloc. El seu treball està representat per la Galerie VU de Paris.

www.israelarino.com

 

DataDivendres 18 de maig de 10h a 14h i de 16h a 20h i dissabte 19 de 10 a 14h

Lloc: Biblioteca Can Manyer, Vilassar de Dalt.
C / Miquel Martí i Pol, 6, 08339 Vilassar de Dalt, Barcelona. 937 53 09 52 Preu: Reduït fins a l’1 de maig, 150 €, a partir del 2 de maig, 170 €. Dinar inclòs (divendres)
El Bus C3 surt de Ronda Universitat 21 i triga 30 min. aprox.

Nº alumnes: mínim 8 máxim 15