Divendres 25 de maig

Impartit per: Jeff Michalek

(en anglès)

El procés Oilprint mètode Rawlins  (que podríem traduir com impressió a l’oli Rawlins) és un dels processos de pictorialistes més flexibles i pràctics de principis del segle XX, una de les tècniques basades en dicromat i predecessor del procés al bromoli.

La tinta s’aplica amb brotxa o corró a una matriu de gelatina inflada i el procés final té l’aparença d’un dibuix o gravat de carbó, sent el més expressiu de tots els processos tradicionals.

Proporciona un gran control sobre l’aparença de les impressions fetes a mà i al mateix temps garanteix excel.lents detalls i durabilitat. Produeix resultats similars al procés de bromolil, però sense necessitat de còpia sobre paper fotogràfic. Els contrastos incomparables, les característiques de pintura i les transicions delicadament gruixudes fan del oilprint una de les tècniques més interessants, útil per retrats, nus i paisatges.

Aprendrem sobre la selecció i mida del paper, l’abocament de gelatina, l’estirament, la sensibilització i l’entintat.

És convenient que els alumnes portin els seus propis negatius, sense excedir els 25 cm x 20 cm o 8 × 10 polzades, tot i que tindrem alguns disponibles per a la pràctica.

 

Jeff Michalek

Jeff Michalek és un dels grans experts en aquesta tècnica pictorialista i amplia molts dels negatius presos en col.lodió humit.

Resideix en una petita ciutat de les Rocoses, a Colorado, EUA.  

 

 

Durada: de 10 a 14h i de 16 a 20h
Data: Divendres 25 de maig de 2018
Lloc: Biblioteca Can Manyer
Miquel Martí i Pol, 6, 08339 Vilassar de Dalt, Barcelona 937 53 09 52
Preu: 120 €, material inclòs


Taller d’oilprinting