Dissabte 19 de maig

Escena fotollibre

 

11 h

La perspectiva femenina en els fotollibres

Selecció de la llibreria Mecànic

La directora de la llibreria Mecànic, Xènia Gasull, ens presenta una selecció de fotollibres centrada en produccions signades per dones, i que es poden trobar actualment en el seu espai del barri de Gràcia de Barcelona. La curada selecció de títols és més que un motiu per assistir a la seva presentació. Al finalitzar l’activitat es podran adquirir exemplars de fotollibres presentats.

 

12 h

 

Convidada: Fundació Foto Colectania representada per la seva directora artística, Irene de Mendoza.

Presentació d’una selecció de llibres especials del fons de la biblioteca.

Irene de Mendoza, directora artística de Foto Colectania, ens farà un recorregut per alguns dels llibres més emblemàtics de la biblioteca que destaquen per ser primeres edicions ja descatalogades i difícils d’aconseguir.

 

13 h

Com i perquè sóc col·leccionista de fotollibres

Gabriela Cendoya-Bergareche en conversació amb Willy Rojas

Aquesta important col·leccionista de llibres ens explica com arriba al punt inicial per col·leccionar, el desenvolupament de la seva activitat, el criteri, la forma i el lloc a on la porta a terme, per finalment explicar-nos el perquè del dipòsit del seu fons en el museu de Sant Telmo de San Sebastià.

 

16 h

Memories personals al fotollibre

Mostra de llibres d’ Art Deal Project, amb Isabel Lázaro i Stefano Marchei

A través d’una bateria de fotollibres el contingut gira al voltant de la memòria personal, ens passejarem per les obres de diferents autors que basen el seu fotollibre en el diari íntim.

Al tancament de l’esdeveniment es podran adquirir exemplars dels fotollibres presentats.

 

17 h

Reflexió al voltant del fotollibre: abans i després del boom

Taula rodona amb Montse Puig, Vicenç Boned i Enric Montes. Modera Willy Rojas.

Tres especialistes: Montse Puig (Ediciones Anómalas), Vicenç Boned (galerista y col·leccionista) y Enric Montes (fotògraf) reflexionen al voltant del tema de la situació del mercat, la producció i el paper del fotollibre abans i després del anomenat Boom del fotollibre.

 

18 h

Sesió de lectura de fotollibres a càrrg de 4 convidats

Israel Ariño, Gabriela Cendoya, Paco Navamuel i Vicenç Boned

Quatre professionals del món de la fotografia o el fotollibre en particular, realitzen, davant un grup reduït de participants, l’exercici de fer lectura pública d’un fotollibre de la seva col·lecció particular; ens explicaran la seva lectura personal, descrivint els seus descobriments tant en el continent com en el contingut del fotollibre presentat per cadascun. Existeixen tantes interpretacions d’un llibre, com lectors tingui

 

19 h

CòpiaLab: l’autoedició més fàcil que mai

El laboratori CòpiaLab organitza una presentació de nous formats, papers, impressions i tot tipus de recursos per facilitar l’autoedició a la que el públic participant es veurà compensat per al seva participació.

 

19.30 h

Sessió de Foto Book Jockey

Paco Navamuel

Format nou i experimental equivalent a una sessió de DJ però canviant els talls de música per pàgines impreses de llibres de fotografia.

 

 

 

Data: Dissabte de 11h a 21h
Localització: Biblioteca can Manyer, Vilassar de Dalt.
C/ Miquel Martí i Pol, 6, 08339 Vilassar de Dalt, Barcelona. 937 53 09 52
Preu: 25 €  Anticipada 22 €