La Pràctica Fotogràfica

amb Eduardo Momeñe

La Pràctica Fotogràfica és un taller de caràcter teòric amb aplicació pràctica en què es proposa una metodologia per concretar la visió a través de la càmera fotogràfica. La major dificultat -i probablement l'única- a què ens enfrontem en la nostra pràctica fotogràfica, quan mirem a través de la nostra càmera, és la d'aconseguir que el que veiem en un visor i vam registrar, sigui el correcte. En aquest cas "el correcte" vol dir que la visió estigui controlada, que les nostres fotografies no siguin tan sol producte de certs atzars que han jugat al nostre favor.

Aquest taller planteja una sèrie de pautes -idees- que ens poden facilitar una major consciència quan estem mirant a través d'un visor, i la dificultat que comporta tirar una decisió endavant. Abans d'això ens qüestionarem la raó per la qual fem fotografies; s'anima a un interessant col·loqui, i en principi, el gaudi sembla garantit.

Qui hagi assistit a un taller amb Eduardo coneix el seu mestratge com a ponent, el contacte i la fluïdesa amb la qual sorgeixen les propostes, la comunicació que es genera, les idees que sorgeixen entre tots els assistents i, sobretot, la sensació de coneixement amb la qual surt del taller.

El taller està dirigit principalment a persones que volen desenvolupar treballs de creació en el medi fotogràfic, sigui quin sigui el seu nivell de coneixements i experiència, per aprofundir en la relació entre les imatges i el pensament, i per a enriquir la reflexió dins el procés de creació . També a tots aquells que estiguin interessats en ampliar el seu coneixement i obrir perspectives en la seva relació amb la imatge i la pràctica de la fotografia

Actualment Eduardo resideix a Bèlgica, amb el que a més aquesta és una oportunitat única de poder tenir-lo a Barcelona.

 
Preu reduït fins el 9 de maig

El preu del taller inclou el dinar en un restaurant proper. Un cop finalitzat el taller anirem a la Inauguració oficial del Revela-T a la Fàbrica de cal Garbat amb molts dels fotògrafs expositors.

El preu d'un taller inclou també una samarreta Revela-T 2017. Si us apunteu a dos tallers rebreu gratuïtament la samarreta més el llibre d'aquesta edició i apuntant-vos a tres tindreu la samarreta, el llibre, i l'Abonament complet per poder accedir a totes les altres activitats del festival: exposicions, ponències, demostracions, visites guiades, etc.

 

Eduardo Momeñe, (Bilbao, 1952) és una de les màximes autoritats en textos sobre estètica fotogràfica i un autor de prestigi, amb obra en les principals col·leccions europees, recentment ha publicat el llibre Las fotografías de Burton Norton. Un relato de W.G. Jones. És el relat del viatge per Europa que van portar a terme el fotògraf d'Oxford i el seu ajudant W.G. Jones, narrador de l'aventura, i que  també podreu veure com a exposició en aquesta edició del festival.

La seva primera exposició la va realitzar a la galeria Nikon de Barcelona el 1974 i des de llavors ha realitzat nombroses exposicions en diferents països. Les seves fotografies formen part de col·leccions públiques i privades. Ha compaginat el seu treball de fotografia d'autor amb l'aplicació professional a la fotografia editorial, moda, retrat, il·lustració, etc. Revistes com Vogue, Style, AD, Marie Claire o Elle, han publicat les seves imatges. 

Així mateix, l'ensenyament de la fotografia ocupa un lloc destacat en la seva trajectòria professional. Ha impartit nombrosos cursos, tallers i seminaris, i és autor del llibre La Visión Fotográfica. Al llarg de la seva carrera, ha realitzat projectes com la sèrie de televisió sobre fotografia La Puerta Abiertao editat la revista Fotografias, obres ben conegudes en el món fotogràfic o la coordinació el màster internacional Documentalisme i Narració Fotogràfica a l'escola EFTI de Madrid.Programa: El taller es planteja com un col·loqui obert del qual sortireu amb moltes idees i noves impressions.

Horari: Divendres 26 de Maig de 10:00-14:00h i de 16:00-20:00h

Idioma: Castellà

Places: 20

Preu: 

Lloc: Museu Arxiu de Vilassar de Dalt