Revelat, impressió en paper de contrast variable i arxivat

Un dia al laboratori amb Steve Anchell

 “Avui dia tothom sembla ser un geni, però ningú pot ja dibuixar una ma”. Pierre-Auguste Renoir.

No hi ha res comparable a una copia feta a partir d’un negatiu que ha estat processada a fons. El problema amb que es troben molts fotògrafs és que acaben reforçant els seus mals hàbits, sovint arrossegant-los del fotògraf que els va instruir. Tot i que no hi ha la manera correcta o incorrecta de revelar o positivar, si que hi ha una millor manera.

Durant el matí d’aquest taller d’un dia, Steve Anchell mostrarà breument la millor manera per revelar el teu rodet de cara a obtenir la millor qualitat possible en cada negatiu. Això inclou triar correctament el revelador, la dilució, el volum i l’agitació.

Durant la tarda demostrarà tècniques per treballar amb papers de contrast variable, incloent la calibració del paper i el positivat amb doble filtratge.

Al final de la tarda completarem el procés aprenent la millor manera de preparar les fotos per arxivar i emmagatzemar les còpies creades amb cura. Es discutiran els pros i contres del viratge per a la permanència.

En aquest taller no aprendràs a estudiar la teva pel·lícula per trobar l’exposició i el temps de revelat, això és tema per un altra taller que inclogui treball amb la càmera. El que aprendràs és:


  • El mètode correcte per a revelar la teva pel·lícula que està exposada correctament per tal de crear els millors negatius i còpies possibles.
  • Mètodes per a còpies en papers de contrast variable.
  • Preservar i emmagatzemar el teu valuós treball.


Aquest taller serà importantíssim per a gent de tots nivells que treballin al laboratori.

Aquells que estan començant aprendran la manera correcte des de l’inici, i els que ja tenen uns coneixements corregiran els seus mals hàbits.

Els fotògrafs avançats descobriran que sempre hi ha alguna cosa nova a aprendre sobre les tècniques del laboratori.

Els assistents poden dur els seus negatius per provar les tècniques de positivat i virat.

 

IMPORTANT: Tots els assistents han de portar negatius per ampliar sota la supervisió personal de Steve

Preu reduit fins el 9 de maig

El preu del taller inclou el dinar en un restaurant proper. Un cop finalitzat el taller anirem a la Inauguració oficial del Revela-T a la Fàbrica de cal Garbat amb molts dels fotògrafs expositors.

El preu d'un taller inclou també una samarreta Revela-T 2017. Si us apunteu a dos tallers rebreu gratuïtament la samarreta més el llibre d'aquesta edició i apuntant-vos a tres tindreu la samarreta, el llibre, i l'Abonament complet per poder accedir a totes les altres activitats del festival: exposicions, ponències, demostracions, visites guiades, etc.


 

Steve Anchell

Instructor, Photography   steve.anchell@oregonstate.edu  541-737-5004  Fairbanks 209    www.steveanchell.com

Steve Anchell te 42 anys d’experiència com a fotògraf comercial i artístic. Ha tingut i operat un estudi de retrats i de casaments, un estudi comercial a Los Angeles i un laboratori per a revelats i positivats personalitzats. Des de 1979 ha donat classes a UCLA, UCSB, Santa Fe Workshops, Toscana Workshops (Italia), i de fotografia documental pel International Center for Photography a NYC, entre d’altres. Des de 2001 ha estat fent classes de fotografia documental dos cops a l’any a Cuba.

Al 1999 va crear els Photographers’ Formulary Workshops a Montana per a processos fotogràfics alternatius i històrics.

Steve és l’autor de tres llibres exitosos sobre el laboratori i està considerat en un dels líders mundials en tècniques de laboratori. Ha escrit pràcticament a totes les revistes fotogràfiques de EEUU i Europa i va ser director executiu de dos revistes fotogràfiques internacionals, Photovision Art & Technique i Focus Fine Art Magazine. Actualment escriu articles sobre tècniques digitals per la revista Photo Technique.

Els seus treballs s’han vist a 56 exposicions, 26 d’elles en solitari, i es col•leccionat internacionalment. Ha guanyat premis de Photography Awards i dels International Epson Pano Awards. El seu llibre, The Variable Contrast Printing Manual (El manual sobre el positivat sobre contrast variable), va ser considerat com el millor títol tècnic del 1997.

Adobe, Bogen Imaging, Datacolor, Epson, Hasselblad, Ilford Photo, Leica Camera, Lexar, onOne Software, han estat o son sponsors de la seva feina.

Steve es membre de Freestyle Board of Advisors; del Photography at Oregon Committee a Eugene; el Salem Photographers’ Club; i la National Association of Photoshop Professionals.

Aquest passat 2016 s'ha reeditat per quarta vegada el seu llibre més famòs The Darkroom Cookbook

 

Horari: Divendres 26 de Maig de 9:00h a 13:30h i de 15:00h a 19:00h

Idioma: Anglès

Places: 12

Preu: 

Lloc: Fotoespai BCI,  Carrer de Coroleu, 74, 08030 Barcelona