Taller de fotogravat

Impartit per: Constanza Isaza i Andrés Pantoja

Divendres 25 de maig

(en castellà i anglès)

El procés de gravat de fotopolímer és un procés modern d’impressió en gravat al buit. Els seus orígens es troben en els processos de heliogravat i fotogravat, desenvolupats al segle XIX.

El procés consisteix a col·locar una transparència fotogràfica sobre una placa metàl·lica sensible a la llum i exposar-la a la llum ultraviolada. Durant el procés, les àrees de la placa que han estat bloquejades per la imatge en la transparència queden gravades, creant buits a la placa, mentre que les àrees que han rebut exposició a través de la transparència romanen en relleu.

La placa pot col·locar-se a través d’una premsa d’impressió per crear gravats. Primer, la placa està coberta de tinta greixosa, que s’introdueix en les àrees gravades de la placa. Després es poleix perquè la superfície de la placa estigui neta, però els buits a la placa continuen retenint tinta. La placa s’empareda amb un full de paper d’impressió humida i es col·loca a través d’una premsa de gravat; la pressió empeny el paper humit cap als buits de la placa, on recull la tinta.

El procés de fer aquests gravats requereix molt de temps i mà d’obra, però el producte final, amb el seu fi detall, profunditat de to i naturalesa tàctil, és diferent a qualsevol altre procés d’impressió. També és un procés molt meditatiu i enriquidor per a l’artista, ja que tots els sentits i el cos es sintonitzen amb la imatge i participen en la producció de la impressió.

 

Constanza Isaza

Constanza Isaza Martínez és una artista visual establerta a Londres, que treballa principalment en fotografia. Aquesta disciplina el va apassionar des d’una edat molt primerenca, va estudiar Arts Fotogràfiques a la Universitat de Westminster, i es va llicenciar en Belles Arts el 2007. El 2012, va realitzar un màster en Història de l’Art amb una distinció del Courtauld Art Institute.

www.constanzaisaza.com

 

Andrés Pantoja 

Andrés Pantoja és un artista visual establert a Londres, que ha treballant principalment amb la fotografia. Després de graduar-se com a dissenyador gràfic i treballar com a freelance, es mou cap a una carrera en Arts plàstiques i visuals, en la qual obté la seva tesi meritòria al 2010. Ha treballat com a artista visual, dissenyador gràfic i fotògraf independent. La seva pràctica artística es refereix a la relació entre el digital, el anàleg i els processos històrics fotogràfics i la intersecció entre llum i ombra.

www.andrespantoja.com

 

www.luxdarkroom.co.uk

 

Duració: de 10 a 14h y de 16 a 20h
Data: Divendres 25 de maig de 2018
Localització: Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo  
Carrer de Molí de la Torre, 8, 08915 Badalona, Barcelona
933 99 76 52
Preu: Preu reduït fins el 1 de maig 250€ . Preu normal 275€

Material inclòs.


Taller de Fotogravat


Els que us apunteu podeu enviar entre tres i cinc imatges al correu luxdarkroom@gmail.com, o via Dropbox. Les imatges han de ser convertides a blanc i negre, en Adobe RGB, 16 bits, en un mínim de mida de 360dpi, 21 cm del costat més llarg . Termini màxim per al lliurament de les imatges dissabte 19 de maig, 10:00 am.