Les Fotògrafes perdudes de Barcelona, de Gloria Salas Bulbena

Barcelona

Tot i que ja realitzava fotos anteriorment a ingressar a l'AFC, Glòria Sales Bulbena va ser allà als 42 anys on va començar a prendre cursets de fotografia i a participar en multitud de concursos, tant nacionals (Negtor, Secció Femenina, Alacant, etc ...) com internacionals (Atenes, Louvain, Bordeaux, Budapest, etc...).

Dona incansable i inquieta, va muntar una granja a Pallejà com a Pèrit Agrícola i va instal·lar el seu laboratori fotogràfic a casa de Barcelona. Apassionada amb tot el que feia, no li importava passar hores esperant prendre la foto que s'havia imaginat i més hores al laboratori fins aconseguir l'efecte desitjat. Va participar en concursos fotogràfics fins als 80 anys, tirant a terra si feia falta per aconseguir la foto que volia. Gran esportista, va escalar muntanyes fins als 87 anys i va seguir fent fotos mentre la seva vista hi va permetre passats els 90 anys.

Glòria Salas Bulbena va ser una Fotògrafa amateur catalana que va pertànyer a la "Agrupació Fotogràfica de Catalunya" des de 1957, participant en la creació i evolució del seu "Grup de dones", impulsor de la fotografia femenina a Espanya.

Localización: Fábrica Cal Garbat. Mossén Jacint Verdaguer, 8. Vilassar de Dalt