Bases per a la presentació de

PROJECTES EXPOSITIUS al FESTIVAL REVELAT 2017

 

HIDDEN

El tema proposat per aquesta V edició el resumiríem en una paraula: “Hidden”, amagat, ocult... però en un sentit molt ampli del terme, com a concepte general i interpretable.

El que està ocult, el que no es veu a primer cop d’ull, el que ens és molt llunyà en distància o en el sentiment, el que no es vol veure, el que és o ha estat tabú, el que està ocult, encobert, dissimulat, secret o rar… Busquem paradisos perduts, llenguatges secrets, àngels que son dimonis i dimonis que es fan passar per àngels, el cantó salvatge d’allò més innocent i tot el que et sembli que pot caber en aquesta descripció.

CALENDARI

La cinquena edició del Festival Revela-T es celebrarà del 19 al 28 de maig de 2017. Les sales d'exposicions romandran obertes els caps de setmana i durant les activitats o visites establertes prèviament.

El cap de setmana amb més activitats serà el del 26 al 28 de maig amb exposicions, es la fira comercial, demostracions, ponències i les ja tradicionals trobades de col·lectius analògics, escoles de fotografia i editorials.

La convocatòria de presentació de projectes estarà vigent des d'ara fins el 15 de gener del 2017. Un cop passat aquest període no s'acceptaran propostes expositives.

UN PREMI I MÉS...

Aquest any, com a novetat, hem decidit instaurar un únic premi del 1000 € a la millor exposició presentada. L'exposició guanyadora serà escollida per un jurat en el propi festival.

Esperem que sigui un al·licient més per participar, i a més l'Associació Fotogràfica Espaifoto, organitzadora del festival, comprarà fotografies per un valor total de 1.000 € entre diversos dels fotògrafs expositors. Esperem poder anar incrementant aquestes partides en properes edicions o trobar patrocinadors per a un premi més gran en aquesta mateixa convocatòria.

Els guanyadors estan obligats a complir les obligacions fiscals que s'apliquin en la seva jurisdicció de residència. Pel que els impostos o tributs que es derivin de l'esmentat premi seran assumits pel guanyador i de la seva exclusiva responsabilitat.

Mitjançant l'acceptació de les presents bases els concursants manifesten quedar informats de les obligacions tributàries que puguin derivar-se de l'obtenció del premi. En cap cas, Revela-T assumirà aquesta responsabilitat tributària.
 

TEMÀTICA I TÈCNIQUES

La temàtica, concepte o discurs dels treballs a presentar han d'estar relacionats amb el tema proposat per a aquesta edició: Hidden.

S'acceptaran tots els processos considerats analògics o químics. També s'acceptaran tècniques mixtes.

PRESENTACIÓ D'OBRES

Per presentar el vostre projecte, heu d'omplir el formulari d'inscripció amb tota la informació que us demanem.

SELECCIÓ

Estudiarem cadascuna de les propostes, farem la selecció de les que seran exposades i contactarem via email amb tots els participants indicant si han estat seleccionats o no.

Es valorarà que els treballs siguin inèdits i recents. Es valoraran també les propostes que desenvolupin o continguin en elles mateixes el concepte o disseny de la instal·lació expositiva. O les que ja estiguin produïdes i llestes per exposar. En qualsevol cas s'acompanyaran dels plànols o esquemes d'ordre, distribució o instal·lació.

Encara que seria el seu desig, l'organització del Festival no pot assumir les despeses de producció dels treballs seleccionats.

 

RECEPCIÓ D'OBRES

Cada autor seleccionat haurà d'enviar les obres a la següent adreça:

ASSOCIACIÓ FOTOGRÀFICA ESPAIFOTO

Carrer Pau Piferrer, 24.

08339 Vilassar de Dalt (Barcelona).

Recomanem realitzar l'enviament de les obres per missatgeria millor que per correu certificat. També hi ha la possibilitat d'entregar-lo en mà a la mateixa adreça.

Els enviaments internacionals s'han de fer exclusivament per missatgeria o agència i és convenient declarar que són mostres sense valor comercial. En cas contrari, poden quedar retingudes a la duana.

Encara que seria el seu desig, l'organització del Festival no pot assumir les despeses de transport, ni d'anada ni de tornada.

 

DRETS D'EXHIBICIÓ

També i especialment, seria desig de l'organització del Festival poder pagar Drets d'exhibició a totes les propostes seleccionades per exposar, però en aquesta cinquena edició encara no és possible. Ho seguim considerant per a les següents.

Revela-T assegurarà les obres durant el període del Festival. Es cobrirà el muntatge, l'exposició i el desmuntatge, però no es fa responsable dels desperfectes que puguin produir-se durant els transports.

 

VENDA D'OBRA

Perquè els participants puguin compensar les despeses que els suposa exposar al festival hem pensat que els fotògrafs que ho desitgin puguin enviar-nos un llistat d'obres i preus que es puguin oferir a les persones interessades, col·leccionistes, galeristes, etc.

 

DEVOLUCIÓ

El Festival realitzarà la devolució de les obres en un termini de 2 mesos des de la finalització del mateix. Les despeses de devolució són a càrrec de l'autor i s'enviaran a través d'agència de transport. També hi ha la possibilitat de recollir les obres personalment.

Les obres seran revisades per l'autor en el moment de ser rebudes pel transportista per comprovar que estan en bon estat i sense desperfectes. Si no és així, haurà de demanar responsabilitats al transportista.

 

MUNTATGE

Una empresa de muntatge assumirà la instal·lació de les obres. El muntatge es realitzarà durant la setmana prèvia al dia d'inauguració del Festival.

S'agrairà la presència de tots els autors que s'ho puguin permetre per donar instruccions de muntatge, ja siguin d'ordre, de distribució o d'instal·lació. En aquest últim cas, si la instal·lació la prefereix fer el mateix autor, podrà comptar amb l'ajuda de l'empresa de muntatge.

Per al bon i ràpid desenvolupament del muntatge, s'establiran torns i horaris.

 

DRETS D'AUTOR

L'autor declara disposar de tots els drets necessaris per a l'exhibició i publicació de les imatges presentades, en particular del dret a la pròpia imatge de les persones que apareguin a les seves fotografies, i exonera l'organització de qualsevol reclamació econòmica i de qualsevol altre tipus per part d'entitats de gestió col·lectiva.

L'autor cedeix els drets de reproducció de les seves imatges. Aquestes s'utilitzarà només per als materials promocionals de la mostra.

L'autor exonera l'organització de qualsevol conflicte o demanda judicial que es pugui produir amb les Associacions de Defensa dels Drets d'Autor, per no disposar dels drets de les imatges exposades.

 

IMPREVISTOS

L'Organització es reserva la facultat de resoldre qualsevol circumstància no prevista en aquestes bases, així com d'efectuar canvis sobre el programa previst per motius de força major.

 

PROTECCIÓ DE DADES

D'acord amb la Llei 34/2002 de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic (LSSI) i amb la llei orgànica 15/1999 de Protecció de Dades (LOPD), l'Associació Fotogràfica Espaifoto garanteix la seguretat i confidencialitat de les dades de caràcter personal facilitades en aquest formulari. L'usuari queda informat i dona el seu consentiment a la incorporació de les seves dades als fitxers automatitzats existents en Associació Fotogràfica Espaifoto i al tractament automatitzat dels mateixos, per tal d'enviament de notícies interessants sobre les seves activitats. En tot cas, l'Associació Fotogràfica Espaifoto assegura l'exercici dels drets en els termes que estableix la legislació vigent.

Si en algun moment canvies d'opinió, només has d'enviar un correu electrònic a info@revela-t.cat