Taller de Retrat, amb Estela de Castro

1 i 2 d'octubre 2016

PLACES EXHAURIDES

 

Aquest és el primer taller que realitzem després del festival Revela-T 2016. Fins al proper, ens hem proposat realitzar un taller al mes aproximadament. Tractarem d'alternar tallers pràctics amb tallers més teòrics i per suposat estem oberts als vostres suggeriments.

Vam quedar enamorats dels retrats de l'Estela quan vam veure l'exposició "Fotógrafos" al PHE 2014 i vam contactar amb ella per a poder veure aquesta exposició al Revela-T 2015.

En aquesta edició de 2016 Estela de Castro també ens ha acompanyat i esperem que ho segueixi fent durant molts anys més.

Ara ha arribat el moment de fer un taller amb l'Estela, que ens expliqui com treballa, com utilitza la llum natural, com compon, que treballem junts, practiquem, riguem, analitzem amb ella les nostres imatges i aprenguem d'aquesta gran fotògrafa.

Per poder visionar les fotos el diumenge, el digital és potser la millor opció, però per descomptat, podeu fer-ho també en analògic, o en els dos sistemes, la decisió és vostra.

 

ESTELA de CASTRO

El seu treball s'ha publicat a El País Semanal, El Mundo, La Vanguardia, Babelia, Universia, Global, Lectures, FV, Vanitat, Getafe Capital, La Tribuna, New Paper, Parlar en Art, Esquire i Forbes.

El 2012 va obtenir la Beca al Seminari de Fotografia i Periodisme de la Fundació Santa Maria de Abarracín.

El 2014 participa en la secció oficial de Photoespaña a la sala "Tabacalera" amb el seu treball "Fotògrafs" amb una exposició produïda pel Ministeri de Cultura. Al 2015 exposa aquesta sèrie al CAF d'Almeria i al Festival Revela-T.

És professora a l'Escola de Fotografia Efti, impartint classes de Retrat i treballa com a fotògrafa freelance per a les revistes Esquire i Forbes fent retrat editorial.

                                                                                   Fotografía de Arturo Laso 

"Des que vaig decidir que volia ser fotògrafa amb 12 anys, la meva vida ha girat al voltant del retrat, el pare ens feia moltes fotos quan la meva germana i jo érem petites, no recordo haver vist per casa cap imatge que no fos un retrat, mai vaig veure un paisatge o un bodegó, per a mi, el retrat és la forma més natural d'apropar-me a la fotografia. "

                                                       Estela de Castro                                                                       www.esteladecastro.com

 

El TALLER

Com introduir al personatge en el seu entorn, sense que aquest li tregui protagonisme. Parlarem de composició i d'enquadrament, de la importància de triar un format o un altre, ja sigui quadrat, horitzontal o vertical, això parlarà del nostre propi llenguatge fotogràfic.

Treballar amb llum natural, tant en interior com en exterior, aprendrem a trobar la llum i a utilitzar-la en base al que volem o necessitem dir amb els nostres retrats. Cada espai i cada persona tenen la seva pròpia llum, només hem d'observar per poder trobar-la.

Repassarem l'obra d'alguns dels grans retratistes de la història de la fotografia des dels seus inicis i les primeres tècniques fotogràfiques utilitzades en el retrat.

Explicaré les diferents etapes fotogràfiques per les quals ha passat el meu treball al llarg de més de 20 anys, de com l'estat d'ànim pot influir a l'hora de retratar els altres i com la fotografia ens pot servir de teràpia al fotografiar el que ens ressona per dins.

Parlarem dels projectes personals, de la importància de parlar del que ens interessa a través de la fotografia.

 

 
 

 

 

 CONTINGUT  del  TALLER

DISSABTE

De 10:00 a 12:00. Al matí veurem imatges dels primers retratistes i les tècniques que feien servir. Grans autors clàssics i contemporanis. Les distàncies que es pot adquirir en el retrat.

De 12:00-00:15. Break, cafè, pastes ...

De 12:15 a 14:00. A través del meu projecte "Fotògrafs" repassarem als grans mestres de la fotografia espanyola. Parlarem de com fer un projecte personal. Projecció de les entrevistes que li va realitzar als fotògrafs. Explicaré el meu mètode de treball, trucs i anècdotes.

De 14:00 a 15:30. dinar

De 15:30 a 19:30. A la tarda realitzarem una sessió fotogràfica comuna per posar en pràctica l'après al matí, farem retrats contextualitzats en el qual utilitzarem llum natural i l'entorn que ens envolta ficant al personatge dins d'un context.

DIUMENGE

De 10:00 a 12:00. Farem una pràctica en la qual realitzaré un retrat a cada alumne amb la meva Hasselblad, la càmera per la qual han passat fins al moment 84 dels més importants fotògrafs espanyols.

De 12:00-00:15. Break, cafè, pastes ...

De 12:15 a 14:00. Farem un visionat de les fotos que vam fer el dissabte per corregir errors i resoldre dubtes. Els alumnes hauran de portar de 3 a 5 retrats fets amb anterioritat al taller, en paper o pendrive.

A les 14:00. Sortejarem el retrat del meu projecte "Fotògrafs" d'Oriol Maspons signat.

 

DETALLS

Data i horaris: 1 i 2 d'octubre de 2016. De 10,00 h a 20,00 h i de 10h a 14h

Preu: 130 € (preu reduït fins al 11 de setembre, 120 €)

Per fer el pagament no cal tenir compte de Paypal, és molt fàcil.

Un cop fet el pagament, us confirmarem que esteu apuntats al taller.

No està inclos el menjar del dissabte. Buscarem una opció ben de preu i propera a Fotoespai.

Nombre màxim d'alumnes: 15

Lloc: Fotoespai B.C.I. C/ Coroleu, 72 - 74 bajos. Barcelona - 08030  Tel.: 933 119 273.