Xerrades i Demostracions

És imprescindible apuntar-se en el formulari que trobareu a peu de pàgina. 

Xerrada amb... Tres generacions de fotoperiodistes (Dissabte 21 de maig)

  • 19:00h amb Manel Armengol, Kim Manresa i Samuel Aranda. Una xerrada-coloqui amb aquests tres reconeguts fotoperiodistes que abarquen diverses etapes de exercici professional al llarg dels últims 40 anys. Es parlarà sobre la llibertat d'expressió, els mitjans i el poder, la fotografia de prensa com a revolució social, etc.  en un diàleg obert i directe amb els assistents. Seguidament, en el mateix Museu Arxiu farem la inauguració de l'exposició La mirada líquida, de Michael Kenna.

Xerrada amb... Juan Manuel Castro Prieto (Dissabte 28 de maig)

  • 11h Una oportunitat única per a conversar cara a cara amb un dels màxims representants de la fotografia espanyola, Juan Manuel Castro Prieto, Premi Nacional de Fotografia 2015. A la Biblioteca de can Manyer.

Presentació del libre, Escenas extrañas en la mina de plata (Dissabte 28 de maig)

  • 12:30 h Presentació del llibre, Escenas extrañas en la mina de plata, d'Antonio Molinero Cardenal, publicat por Casimiro libros. Ramón Casanova i Llorenç Raich, establiran un diàleg obert amb Antonio Molinero Cardenal en relació a la seva obra, la primera història del fotograma, una contribució indispensable per conèixer els valors expressius i estètics d'un procés de creació que prescindeix de l'ús de la càmera fotogràfica. Activitat organitzada per l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya.

 

L'oportunitat de poder veure en directe diferents tècniques fotogràfiques (28 de maig)

  • A càrrec del col·lectiu Slow Photo a la Capella de Can Rafart

10:00-00:00 Demostració de Kalitipia a càrrec de José Manuel Poyatos.
La Kalitipia de la mateixa manera que el marró Van Dyke és una tècnica basada en la unió de les sals fèrriques i la plata, anomenada també "la platinotípia del pobre" a causa de la seva extensa gamma tonal.
Jose Manuel Poyatos, especialista en aquesta tècnica treballarà una còpia en directe per als assistents.


12:00-14:00 Demostració de Aristotipo a càrrec de Jesús Limárquez.
El aristotipo o Celoidina, és un paper al col·lodió que va tenir gran èxit en la seva època, bé per la qualitat que aportava, bé per la seva conservació enfront de la degradació de la gelatina.
Jesús Limárquez, ha volgut seguir l'estudi del col·lodió en tots els seus suports, ambrotips, ferrotips, negatius, i per descomptat el aristotipo que emulsionara per poder positivarlo per contacte en directe.


16:00-18:00 Demostració de Vandyke a càrrec de Jose Manuel Magano.
El Marró Van Dyke és una tècnica basada en la unió de les sals fèrriques i la plata, anomenada així pel color resultant final, que recorda als marrons del flamenc Anton Van Dyck.
Jose Manuel Magano, ens parlarà sobre aquesta tècnica i realitzarà una còpia en directe d'aquest procés.

  • A càrrec de Borut Peterlin a la pèrgola de Parc de can Rafart


18:00-20:00 Demostració de Colodión Humit a càrrec de Borut Peterlin

El Colodión Humit és una de les tècniques primigènies que sempre ha tingut un destacat protagonisme al festival. Borut ens explicarà i farà còpies en el procés del ferrotip, que dóna una imatge directa en positiu.

 Lloc: Parc de Can Rafart. Parc de can Rafart. Vilassar de Dalt