Crisálidas, de Ana Tornel

París, França

Observem amb facilitat el cuc i la papallona, ​​però el que atreu l'atenció d'Ana Tornel és precisament la crisàlida, una de les fases de mutació més espectaculars que ofereix la natura.

Amb la particularitat que les nimfes de la fotògrafa són humanes, ja que la nostra vida està farcida de crisàlides, de períodes en què patim canvis de tot tipus, físics i psicològics.

A partir de l'adolescència, etapa en què s'opera el pas de la infància a l'adolescència, les nostres crisàlides són aquests estats de dubte, de tensió o de commoció en els quals, camuflades després d'una fragilitat aparent, es mouen i s'oposen forces potents , de vegades violentes, la resultant ens és desconeguda per endavant.

La fotògrafa tracta igualment de captar la lluita gairebé incessant en què s'enfronten ànima i matèria. Mitjançant l'observació del cos que posa davant l'objectiu, intenta desvetllar l'esperit que l'anima. Aquesta operació es produeix gradualment, en complicitat i harmonia amb el model, que deixa de ser-ho per a reafirmar-se com a persona.

La crisàlida ve a simbolitzar el treball d'Ana Tornel, i aquesta química efímera que neix entre ella, el seu subjecte i la tècnica del col·lodió humit. Fins i tot quan es domina perfectament, aquest procés és capaç d'imposar la seva llei al fotògraf, enderrocar les seves certeses i proposar-una altra cosa, un terreny desconegut, una experiència inèdita. De vegades són precisament aquests incidents, lluny de la imatge preconcebuda, els que fan que el subjecte aparegui tal com és.


                                                                                            www.anatornel.com

Lugar:Fàbrica de Cal Garbat. Mossén Jacint Verdaguer, 8. Vilassar de Dalt