Tierwald, Multiexpo, Monster, de Frank Machalowski

Leipzig, Alemania

Tierwald. És ficció o realitat? Aquesta és la pregunta que subjau en la sèrie - les imatges provoquen que el visor es qüestioni el que veu. És aquesta una imatge d'un bosc plujós calenta o un bosc mixt alemany fred? Aquests animals estan realment vivint en aquest bosc o es tracta d'un zoològic gegant? Les imatges de la sèrie, de fet, es produeixen mitjançant la combinació de dues fotografies - Una presa en un bosc i una presa en un zoològic.

Estava fotografiant cérvols en un bosc a Alemanya quan vaig tenir la idea de la simulació de la imatge amb una espècie més exòtica, i això va portar a la sèrie. El bosc en aquesta imatge és el famós 'Bosc de Teutoburg' al centre d'Alemanya i els animals són de zoològics al voltant d'Alemanya.

Les fotografies d'animals són majoritàriament digitals i les fotografies dels boscos són totes analògiques, preses amb una càmera de format mig 6x6 o 35 mm, que s'ha desenvolupat utilitzant processos químics tradicionals abans d'escanejar els negatius.

                                                                                                                                                                                                                                

Multiexpo. En aquesta sèrie mostro múltiples exposicions analògiques dels punts d'interès de ciutats europees fotografiades des de diverses posicions en un marc. Els edificis, estructures i escultures són preses des de diferents perspectives, així com els diferents visitants que les miren. La multiplicació i intensificació de les posicions i els camps de visió semblen distorsionar les estructures i els redueix al seu nucli. Literalment vibren sota l'intent de capturar el temps, fins i tot en les fotos. Totes aquestes fotografies van ser preses en pel·lícula analògica, en format de 6x6 mitjana i 35 mm.


Monster. Festivals, concerts, demostracions, esdeveniments esportius, multituds de turistes. La ciutat sembla ser un lloc que mai dorm. Aquestes fotografies de llarga exposició mostren la gent entrant pels carrers com rastres fantasmals d'una massa en moviment, fent-los semblar gairebé amenaçadors, com un monstre sense rostre està obrint camí a la ciutat, la línia entre la monstruositat i la humanitat es barregen en una boira en moviment. Totes aquestes exposicions de molt de temps es van prendre en pel·lícula de format mitjà 6x6.

Sóc Frank Machalowski, un artista/otògraf alemany, nascut a Berlín que viu i treballa a Leipzig. Després d'estudiar Economia a Berlín i fer diferents oficis, treballo com a fotògraf independent i artista des de l'any 2011. La primera vegada que vaig entrar a la fotografia va ser com un hobby i, al principi estava principalment en la fotografia digital, però després vaig començar a tornar al cinema perquè em va semblar que les característiques i l'atmosfera de la fotografia de la pel·lícula eren més fascinants. Avui fins i tot desenvolupo i imprimeixo algunes fotos per mi mateix. Les meves principals àrees d'interès són la ciutat i el camp, aquests dos llocs oposats amb totes les seves principals diferències i el seu potencial per a una interacció perfecta cada vegada són més atractives per a mi.

Algunes fotografies de la meva sèrie 'monstre', 'multiexpo' i 'tierwald' es mostren a Alemanya, França, EUA i Itàlia en reconegudes galeries i festivals. Sóc part d'una col·lecció permanent de la Biblioteca Nacional de França a París. Des 2014 sóc una part del projecte "Berlin-Photography" representat per la Galeria de Carpentier a Berlín (berlin-photography.de). És un col·lectiu de 32 fotògrafs amb interès per la ciutat de Berlín.

Sóc membre de ArtUpfront, una plataforma per a compradors i col·leccionistes de la fotografia contemporània (artupfront.com). Els treballs seleccionats es van oferir per vendre al YDP (YourDailyPhotograph.com), un recurs per als col·leccionistes de fotografia fineart de la Galeria de Duncan Miller Califòrnia. Jo estic a la llista en l'Art Photo Index (www.artphotoindex.com) i LensCulture (lensculture.com). A més de l'activitat artística, treball per a músics i persones privades com un fotògraf de retrats i fotos fixes.

Per als meus projectes artístics treballo principalment amb tècniques fotogràfiques analògiques.

                                                                                                                                                                                                                                     www.machalowski.de

 Produït per:

Lloc: Fàbrica Cal Garbat. Mossén Jacint Verdaguer, 8. Vilassar de Dalt